RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Millionbot til TrønderEnergi Nett

Oslo (NTB): NVE har ilagt TrønderEnergi Nett AS en bot på én million kroner for brudd på kravet om skillet mellom sine to virksomheter, som driver med nettutleie og strømsalg.

TrønderEnergi Nett, som driver nettutleie og har monopol på å levere strøm til 120.000 kunder i Sør-Trøndelag, skal ikke kunne utnytte denne posisjonen for å øke salget av strøm til sluttbrukerne.

- Selskapet har brutt flere krav som skal bidra til et effektivt kraftmarked og rasjonell nettdrift. Brudd på disse kravene vil kunne lede til høyere strømpris og nettleie for strømkundene, sier seksjonssjef Thor Erik Grammeltvedt i NVE som kaller bruddene grove.

Avgjørelsen kan klages inn for Olje- og energidepartementet (OED), men ifølge kommunikasjonssjef Kjell Dahle i TrønderEnergi skal selskapet gjennomgå premissene for gebyret sammen med sine juridiske rådgivere før de avgjør om det skal sendes en klage, ifølge Adresseavisen.

- Vi har tidligere beklaget at vi ikke var aktpågivende nok da vi passerte 100.000 kunder når det gjelder krav om funksjonelt skille etter energiloven. Noe av innholdet ut over det vil vi ikke kommentere før vi har hatt vår egen gjennomgang, sier Dahle. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere