Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Milliondusør for MyDoom-skaper

Sist oppdatert:
Det amerikanske IT-selskapet SCO Group er lei av å være mål for virusangrep. Nå lover bedriften milliondusør for informasjon som fører til at skaperen av MyDoom blir arrestert.

Viruset MyDoom er laget for å infisere flest mulig maskiner, slik at de i fellesskap kan sette igang et såkalt «denial of service»-angrep på SCOs vertsmaskiner 1. februar.

Et slikt angrep innebærer at de infiserte maskinene samtidig bombarderer vertsmaskinene med så mange henvendelser at de bryter sammen.

SCO har gjort seg upopulær i Linux-miljøer etter å ha gjort krav på opphavsrettighetene til viktige deler av programvaren, og tidligere angrep på SCO er antatt å være et ledd i denne kampen.

SCO har nå sett seg lei på slike angrep, og tilbyr 250.000 dollar, over 1,7 millioner kroner, for informasjon som fører til arrestasjon av personene bak viruset, skriver Jyllands-Posten.

De tidligere angrepene har vært mildere og av en annen art enn viruset MyDoom.

- Dette er annerledes og svært foruroligende, siden det ikke bare skader vår virksomhet, men også andre bedrifters systemer og produktivitet verden over. Dette er en kriminell aktivitet, og den skal stanses, sier administrerende direktør Darl McBride i SCO.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!