Gå til sidens hovedinnhold

Millionen glapp for politikeren

Erlend Wiborg ga opp.

VIKA (Side3): I 18-tiden lørdag kveld strakk Erlend Wiborg ut armen og tok Ola Amundsgård i hånden og gratulerte ham med seieren.

Kampen var over.

Stortingspolitiker Wiborg (Frp) så ikke noe poeng i å fortsette duellen.

- Nå lå jeg så langt bak. Vi har spilt over tusen hender. Jeg er mektig imponert. Jeg visste at jeg kom til å tape, men jeg merket også hvor mye konsentrasjon som kreves, i tillegg til å være god matematisk. Der merket jeg også hvor god Ola var, sier Wiborg til Side3.

Seierherren var fornøyd, naturlig nok.

- Det er deilig å få vekk vekten av skuldrene. Det sto mye på spill, både for pokersporten i Norge og økonomisk, smiler Amundsgård.

Amundsgård, en 24 år gammel profesjonell pokerspiller fra Nordreisa, hadde lovet én million kroner til den stortingspolitikeren som klarer å slå ham i poker.

Utfordringen serverte han først under et intervju med et dansk pokermagasin, som spurte ham om lovgivningen i Norge. Da Side3 senere kontaktet ham og spurte om han fremdeles sto for utfordringen, var svaret kontant ja.

Wiborg tok utfordringen, men hadde altså liten tro på at det skulle være mulig å vinne.

Frp-politikeren satte uansett pris på å få sjansen til både å vinne én million kroner og å få et nærmere innblikk i hva folkesporten poker faktisk er.

Amundsgårds motiv var å fremme kampen for legalisering av poker i Norge. I den kampen er Amundsgård og Wiborg på samme lag.

- Ja, men det vil nok ta noe tid. Regjeringen har ikke flertall alene, men vi har fått det inn i regjeringsplattformen at man skal tillate turneringspoker, nå i første omgang. Det mener jeg er en god start. Men jo raskere, jo bedre, mener Wiborg.

I dag finnes det mange illegale pokerklubber i Norge. Bare i Oslo en håndfull eller to. Så fort én stenger, åpner gjerne en annen – selv under trussel fra mafia, politi, lotteritilsyn og ransmenn.

- Det mener jeg er et veldig godt eksempel på at det er viktig å få dette inn i ordnede, lovlige måter. Da vil ikke mafiaen kunne herje og folk vil kunne spille med trygghet om at de ikke risikerer noe, argumenterer Wiborg.

- Hva er ditt forhold til poker?

- Jeg har nesten ikke spilt poker før. Jeg vil si at det finnes to typer poker. Det ene er profesjonelt, som Ola driver med, og det er idrett på høyt nivå. Det at han klarer å holde konsentrasjonen over så lang tid, er ekstremt imponerende. Den andre typen poker er den sosiale, med venner som spiller kort og koser seg en lørdagskveld. Det synes jeg er bra og det er viktig at folk skal kunne gjøre det lovlig.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken