RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Millionene triller inn til Vær-Siri

Foto: Sigurdsøn, Bjørn (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Nå selges mesterverket til en klekkelig sum.

Selskapet StormGeo, som ble startet av TV 2 og Siri Kalvig i 1998, får nye eiere.

Reiten & Co Capital Partners VII L.P. kjøper 67,7 prosent av aksjene i værselskapet StormGeo fra IDEKAPITAL , TV2 og Orkan Invest.

- Nøkkelen til selskapets suksess er i hovedsak ansatte med spesialisert utdannelse som tenker kommersielt. Vi ser et stort potensial internasjonalt, sier partner Christian Melby i Reiten & Co i en pressemelding.

- Fornybar energi er værrelatert
StormGeo har det vokst fra ordinære værmeldinger i TV og aviser, til varsel og analyser for internasjonale kunder, og en av de som tjener på det er gründer Kalvig.

Leveranse av værvarsler til oljebransjen og fornybar energi står for henholdsvis 42 prosent og 25 prosent av StormGeos omsetning. Inntekter fra internasjonale mediebedrifter utgjør 29 prosent.

- Klimautfordringen og verdens energisituasjon fremtvinger en global offensiv på fornybar energi. Nesten all fornybare energi er værrelatert, sier Kalvig i meldingen.

Minst 15 millioner
StormGeo er verdsatt til minst 200 millioner kroner. Ifølge Dagens Næringsliv tjener Kalvig minst 15 millioner på salget, samtidig som hun beholder en aksjepost på 1,7 prosent.

- At vi som eiere har mangedoblet pengene, er selvsagt gøy. Men mest stolt er jeg over at en gjeng værnerder som oss klarer å tjene penger, sier Kalvig til avisen.

StormGeo hadde i 2010 en omsetning på 78 millioner kroner og EBITDA på 16 millioner NOK. Selskapet har over 80 ansatte, hovedkontor i Bergen og avdelinger i Oslo og Stavanger. I tillegg har StormGeo kontorer i Stockholm, København, Aberdeen, Baku og Houston.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere