RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Millioner til DNT

Sist oppdatert:
Den Norske Turistforening har fått 2,5 millioner kroner fra Statkraft.

Pengene kommer fra «Statkraftfondet – på lag med naturen», som ble opprettet i fjor.

- Dette er en fantastisk gave som vil stimulere vårt arbeid med miljø og renere energi i fjellet, samt øke vår satsing på barn og ungdom, sier generalsekretær Kristin Krohn Devold til organisasjonens hjemmeside.

DNT får pengene med følgende begrunnelse fra juryen:

«Den Norske Turistforening gjør en god innsats i fjell og skog ved å legge til rette for at folk flest kan komme seg ut på tur i naturen. DNT fremmer glede og lokalt engasjement der de er til stede. Både gjennom turisthyttene og arrangementene bidrar DNT til å ivareta kulturelle tradisjoner der mennesket møter naturen.

DNT er foreslått internt i Statkraft på bakgrunn av prosjektet ved Krækkja turisthytte der et mikro vannkraftverk skal erstatte et dieselaggregat. Statkraft vil inngå et nærmere samarbeid med DNT med hensikt å stimulere til miljøvennlig energibruk ved utvalgte fjellhytter og i fellesskap fremme et allsidig friluftsliv – på lag med naturen.»

Her finner du DNTs turplanlegger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere