RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Millionerstatning etter Halloween-drapet

Marius Løken som ble knivstukket og Line Sørenmo som var kjæreste med drepte Andreas Nilstad er tilstede i rettssal 250 i Oslo tingrett sammen med Nilstads foreldre Geir Ole og Astrid Nilstad før rettssaken mot mannen som står tiltalt i såkalte "Halloween-drapet" på Bislett i Oslo natt til 30. oktober 2011.
Marius Løken som ble knivstukket og Line Sørenmo som var kjæreste med drepte Andreas Nilstad er tilstede i rettssal 250 i Oslo tingrett sammen med Nilstads foreldre Geir Ole og Astrid Nilstad før rettssaken mot mannen som står tiltalt i såkalte "Halloween-drapet" på Bislett i Oslo natt til 30. oktober 2011. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Kjæresten og datteren til drepte Andreas Nilstad, samt mannen som overlevde, får som ble stukket i hjel i det såkalte Halloween-drapet, får 2,6 millioner i erstatning.

Oslo (NTB): Kjæresten og datteren til Andreas Nilstad, som ble stukket i hjel i det såkalte Halloween-drapet, er tilkjent 1,77 millioner kroner i erstatning.

I tillegg fastslo Oslo tingrett fredag at Marius Løken, som overlevde knivangrepet, skal ha 850.000 kroner i erstatning for blant annet tap av fremtidig arbeidsinntekt, melder TV 2.

En 24 år gammel mann ble i fjor høst dømt til tvungent psykisk helsevern for drapet og knivangrepet i Oslo natt til 30. oktober 2011. I den dommen tilkjente retten de fornærmede halvannen million i oppreisning og erstatning.

Den nye dommen gjelder altså tap av arbeidsinntekt, samt erstatning for tap av forsørger for Nilstads unge datter, som ble født etter at Nilstad ble drept.

24-åringen ble bare dømt til å betale 225.639 kroner av det opprinnelige beløpet, i tråd med praksisen ved dom til psykisk helsevern. Brorparten av differansen kan de berørte få dekket som voldsoffererstatning. I den ferske dommen fra Oslo tingrett pålegges 24-åringen å betale 265.000 kroner til Nilstads etterlatte og 130.000 kroner av erstatningsbeløpet til Løken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere