Gå til sidens hovedinnhold

Millionerstatning etter Halloween-drapet

Kjæresten og datteren til drepte Andreas Nilstad, samt mannen som overlevde, får som ble stukket i hjel i det såkalte Halloween-drapet, får 2,6 millioner i erstatning.

Oslo (NTB): Kjæresten og datteren til Andreas Nilstad, som ble stukket i hjel i det såkalte Halloween-drapet, er tilkjent 1,77 millioner kroner i erstatning.

I tillegg fastslo Oslo tingrett fredag at Marius Løken, som overlevde knivangrepet, skal ha 850.000 kroner i erstatning for blant annet tap av fremtidig arbeidsinntekt, melder TV 2.

En 24 år gammel mann ble i fjor høst dømt til tvungent psykisk helsevern for drapet og knivangrepet i Oslo natt til 30. oktober 2011. I den dommen tilkjente retten de fornærmede halvannen million i oppreisning og erstatning.

Den nye dommen gjelder altså tap av arbeidsinntekt, samt erstatning for tap av forsørger for Nilstads unge datter, som ble født etter at Nilstad ble drept.

24-åringen ble bare dømt til å betale 225.639 kroner av det opprinnelige beløpet, i tråd med praksisen ved dom til psykisk helsevern. Brorparten av differansen kan de berørte få dekket som voldsoffererstatning. I den ferske dommen fra Oslo tingrett pålegges 24-åringen å betale 265.000 kroner til Nilstads etterlatte og 130.000 kroner av erstatningsbeløpet til Løken.

Reklame

Stor oversikt: Her er salgene i nettbutikkene nå

Kommentarer til denne saken