*Nettavisen* Nyheter.

Millionkontrakt til Grenland Group

Hallgeir Skogen og Grenland Group har vunnet en kontrakt på komplett engineering av topside for boreskip beregnet til operasjon på dypt vann

19.05.08 00:18

Det er gjennom datterselskapet Grenland Framnæs at kontrakten med ett av verdens største skipsverksteder, Samsung Heavy Industries er inngått. Kontrakten omfatter detaljengineering av boremodul/topside til et nytt dypvanns boreskip for Mosvold Drilling Ltd, heter det i meldingen.Arbeidet starter umiddelbart er planlagt ferdig i løpet av sommeren 2006. Totalt vil 45 personer være engasjert på prosjektet i lokalene til Grenland Group i Tønsberg. Oppdraget har en kontraktsverdi på rundt 25 millioner kroner.I tillegg melder Grenland Group at de også har sitt eget borerigg design. Selskapet har også et tilsvarende prosjekt for Samsung Heavy Industries for et annet dypvanns boreskip til Stena Drilling.Dette arbeidet startet høsten 2005 og forventes avsluttet i april 2006 og har kontraktsverdi på 30 millioner kroner.


Til sammen vil disse to prosjektene involvere 70 personer i Grenland Group. I tillegg vil ca. 10-15 personer fra Samsung samtrepresentanter fra Mosvold og Stena også være til stede under engineeringsfasen.- Dette bekrefter Grenland Group`s posisjon som en av verdens ledende designmiljøer for topsides på boreskip, skriver selskapet i meldingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.