RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Millionkrav mot investorduo

Sist oppdatert:
Fylkesskattenemnda opprettholder skattekravene mot Thomas Fussell og Robert Keith. Regningen kan bli opp mot 400 millioner.
Opprettholder skattekravene mot Thomas Fussell og Robert Keith. Kan få regning på flere hundre millioner kroner.

Fylkesskattenemnda har overprøvd en avgjørelse fra overligningsnemnda om skattekravene mot investorduoen Thomas Fussell og Robert Keith.

400 millioner
- Nå vet vi utfallet fra Fylkesskattenemnda, men vi kjenner foreløpig ikke detaljene og nøyaktig hvilke beløp vi ender opp med, sier advokat Trond Sanfelt i advokatfirmaet Wiersholm til NA24.

Advokaten regner med at de i løpet av et par uker kan få kjennskap til detaljene i avgjørelse.

- Gevinsten ble oppgitt i 1998, og det ble utlignet for 100 millioner kroner av britiske skattemyndigheter. Så bestemte altså norske myndigheter seg i forrige runde for å utligne dette kravet på i størrelsesorden rundt 200 millioner kroner hver. Man skal ikke betale skatt både i England og Norge, sier Sanfelt til NA24.

Sanfelt sier at saken vil føres videre for Riksskattenemnda som siste instans. Om Keith og Fussell går på et nytt nederlag der kan saken ende opp i domstolene.

Dobbeltbeskatning

Bakgrunnen for skattekrangelen er opsjonene og de rabatterte aksjene Fussell og Keith fikk i Fast og Opticom i årene 1998 til 2000. Saken oppsto etter et ettersyn fra ligningsmyndighetene i 2001.

Stridens kjerne er hvorvidt opsjonene skal føres som styrehonorar eller om dette er konsulenthonorar. Hvis dette er styrehonorar skal opsjonene skattelegges i Norge, mens hvis dette er konsulenthonorar skal det skattelegges i hjemlandet.

Overligningsnemda satte til side ligningsnemdas vedtak om å ilegge Opticom-toppene Thomas Fussell og Robert Keith en skjønnsligning, mens fylkesskattenemnda nå altså har overprøvd dette vedtaket.


Les mer om skattekravet her. Skattekrav på 260 mill.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere