RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Millionkupp hos gullsmed

Gullborgen juveltyveri innbrudd
Gullborgen juveltyveri innbrudd Foto: Thor Benjamin Brekken (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Smykker og diamanter for flere titalls millioner stjålet i Oslo.

Helt ubemerket slo tyvene seg inn i hvelvet til Gullborgen i Storgata og tok smykker for nærmere 40 millioner kroner.

- Store mengder diamanter

- Hvor mange titalls millioner det er snakk om er noe uklart. Det vi har fått opplyst fra gullsmedforretningen er at gullsmykker til en verdi rundt 20 millioner kroner er stjålet. I tillegg til store mengder diamanter, men her har vi ikke fått noen eksakt verdi, sier John Roger Lund, leder av etterforskningsenheten ved Seksjon for organisert kriminalitet, til Nettavisen.

Politiet ønsker nå tips fra publikum som kan ha sett noe rundt forretningen i Oslo sentrum denne helgen.

Fem ståldører og en betongvegg

Til Nettavisen opplyser han at tyvene har kommet seg ned i en kjeller i tilknytning til bakgården. Herfra har de brutt opp fem ståldører for å komme seg inn til der hvelvet er. For å komme seg inn i selve hvelvet har de kommet seg gjennom en betongvegg.

Ingen alarm har gått av under helgens gullsmedkupp. Politiet opplyser at det ikke finnes videoovervåkningsbilder fra kjelleren. Mye tyder på at gjerningsmennene har fjernet sentralen for overvåkingskameraene som dekker dette lokalet.

- Innbruddet er profesjonelt gjennomført og de har brukt kraftig verktøy, særlig for å komme seg gjennom betongveggen. Hvilke verktøy som er brukt vet vi ikke. Ingen verktøy ligger igjen, men åstedsundersøkelser vil si mer om hvordan dette er gjort.

Profesjonaliteten gjør at politiet tror det er et organisert miljø som står bak. Politiet utelukker ikke at dette dreier seg om et internasjonalt kriminelt miljø.

40 millioner

Ifølge NTB skal det ha blitt stjålet varer for inntil 40 millioner kroner. Lund påpeker at de har fått med seg enorme mengder med gullsmykker og diamanter.

Innbruddet har skjedd i tidsrommet lørdag 13. februar kl. 1600 til søndag 14. februar kl. 1510. Innbruddstyvene har kommet seg inn i butikkens hvelv og lager via kjelleren i bygården. Det er ikke noe som tyder på at gjerningspersonene har vært inne i selve salgslokalet.

Nå ønsker politiet å komme i kontakt med publikum som kan ha observert biler eller personer i området rundt Storgata 28 i det nevnte tidsrommet.

De som kan ha sett noe eller har tips i saken kan kontakte politiet på telefon: 22 66 99 66

Butikken ligger i et eksponert område av byen, og i et område der det er unormalt å parkere. Politiet ber derfor eventuelle vitner, som kan ha sett parkerte biler eller annen unormal aktivitet på stedet, om å melde fra.

- Vi er i gang med rundspørringer i området. Alle opplysninger om bråk eller støy i det aktuelle tidsrommet fra lørdag til søndag er interessante, sier etterforskningslederen.

Lund sier at politiet så langt ikke har noen konkrete spor i saken, og ber derfor publikum innstendig om tips.

Ransbølge i Oslo

Dette er det siste av flere juveltyverier og ran i Norge den siste tiden.

10. februar ble Urmaker Bjerke i Prinsens gate 21 ranet for store verdier i klokker. Tre ranere slo da til på høylys dag og var bevæpnet med slegge og pistol.

Les: Ranet urmaker med våpen og slegge

13. januar slo tre velkledte ranere til hos gullsmedforretningen Heyerdahl i Oslo og truet til seg verdier for et stort ukjent beløp.

5. januar slo tre ranere til i Gullsmed Kristiansen i Tromsø sentrum.

- Det var to utenlandske herrer som kom innom for å se på klokker og litt forskjellig. To personer hos oss ekspederte dem, og gikk sammen med dem.

- Han ene spurte om det gikk an å betale med euro, og sa at de skulle gå i banken. Det må ha vært da at den andre mannen lirket opp låsen til skapet og tok med seg brettet med diamantene, fortalte daglig leder ved gullsmedforretningen, Bente Nilsen, da.

Les: Mistet diamanter for flere hundre tusen

Internasjonale kontakter

Lund sier til Nettavisen at han kjenner godt til det internasjonale politisamarbeidet for å få tatt juvelligaen Pink Panther.

- Vi er i en tidlig fase i etterforskningen, men vi vil selvfølgelig opprette kontakt mot lignende saker både her hjemme og i utlandet. Det er en metode som alltid blir brukt og internasjonalt politi er allerede varslet om saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere