Millionpris til norsk film

Göteborg (NTB): Den norske filmen «Brev til kongen» av regissør Hisham Zaman ble lørdag kveld kåret til årets beste nordiske film under Göteborg International Film Festival. Zaman vinner millionprisen Dragon Award for andre året på rad.

02.02.14 00:31

Zaman vant Dragon Award-prisen for beste nordiske film under Göteborg International Film Festival også i fjor, da med debutfilmen «Før snøen faller». Han gleder seg over atter en gang å ha vunnet 1 million svenske kroner.

- Jeg er takknemlig og føler meg privilegert av å bli anerkjent enda en gang blant mine nordiske kollegaer. Denne filmen er en lavbudsjettfilm og den mest risikofylte kunstneriske og økonomiske av mine filmer, sa Zaman etter å ha mottatt prisen i Göteborg. Zaman deler prissummen med produsent Alan R. Milligan, som er daglig leder i Film Farms.

«Årets vinner av Dragon Award Best Nordic Film er en film som skildrer en bortglemt subkultur. Den skildrer mennesker i periferien, i et slags ingenmannsland. Det er en film som er både empatisk og ærlig i sitt portrett av mennesket. Å skildre flere rollefigurer samtidig er en vanskelig oppgave, og vi beundrer måten de enkelte fortellingene er flettet sammen på», heter det i juryens begrunnelse.

Den norske dokumentarfilmen «Tvillingsøstrene» av Mona Friis Bertheussen vant publikumsprisen for beste langfilm under festivalen.

Det er tredje året på rad at en norsk film vinner Dragon Award. I 2012 var det «Kompani Orheim» av regissør Arild Andresen som stakk av med millionprisen for beste nordiske film. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag