RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Millionærflåte fra Sørlandet

Innvendig er det god plass til å boltre seg i sittegruppen i nye Windy 40 Bora. Prislappen på luksusbåten: fra 3,15 millioner kroner og oppover.
Innvendig er det god plass til å boltre seg i sittegruppen i nye Windy 40 Bora. Prislappen på luksusbåten: fra 3,15 millioner kroner og oppover. Foto: ERIK MODAL/TV 2 NETTAVISEN
Sist oppdatert:
Er du båtinteressert og har i overkant av tre millioner kroner å svi av? Da kan millionærflåten Windy 40 Bora være et godt alternativ.

Sørlandsbedriften Windy selger mer enn 85 prosent av produksjonen til utlandet. Og det er de største båtene som står for den største eksportandelen. På det norske markedet er det de «mindre» båtene som selger godt - spesielt modellene 28 Ghibli, 32 Shirocco og 37 Grand Mistral.

40 fot med luksus
På «Sjøen for alle» presenterte Windy sin 40 fot store modell som heter Bora. Prislappen på herligheten starter på 3,15 millioner kroner, og da er båten utstyrt med to kraftige dieselmotorer som til sammen yter 674 hestekrefter.

- På utsiden har Bora en stor cockpit der solplattformen har fått en dominerende plass. Vi har også utstyrt båten med en liten kjøkkenløsning ute, som kommer i tillegg til en fullverdig bysse inne. «Garasje» med god plass til en liten jolle på ni fot er også på plass, forteller Karl Audun Skretteberg, salgs- og markedssjef i Windy Boats AS.

Soveplass til seks
Innvendig er det to separate kabiner der hver kabin har to soveplasser. I tillegg er mulig å rigge til to soveplasser i forpiggen.

- Vi selger om lag 20 av denne modellen i løpet av et år, men det er ikke mange som selges i Norge. Kanskje et par-tre båter av denne dimensjonen, sier Skretteberg.

Prioriterer båt
At nordmenn har mer penger å rutte med, merker båtforhandlerne godt.

- Nordmenn er mer bevisste på hva de bruker sparepengene sine på. En av seks nordmenn har fritidsbåt, og heldigvis for oss så bruker nordmenn ganske mye penger på båt. Mesteparten av vår produksjon i år er allerede solgt, sier Karl Audun Skretteberg i Windy Boats AS.

Les flere båtsaker her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere