RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AFP PHOTO / JULIAN STRATENSCHULTE

Millionærkatten Tommaso bader i luksus

Sist oppdatert:
Går ni gode liv i møte og kan spise kveite hver dag. Den hårete italieneren sjarmerte til seg 80 millioner kroner.

Den 94 år gamle italienske enken Maria Assunta testamenterte nemlig bort hele familieformuen til sin fire år gamle hannkatt, Tommaso.

Se video nederst i saken.

Eier flere luksusleiligheter
Den firbeinte pelsdotten, som opprinnelig var en løskatt full av lopper og lus, har i tillegg til en velfylt bankkonto også etablert seg godt i det italienske boligmarkedet.

Ifølge den avdøde katteelskerens advokat, Anna Orecchioni, eier Tommaso flere titalls eiendommer i Italia - alt fra luksusleiligheter i Roma og Milano til store landområder i Calabria.

The Telegraph skriver at «kattekvinnens» familie først trodde testamentet var feil, noe advokaten raskt avkreftet.

Den avdøde 94- åringen hadde nemlig allerede i 2009 forandret sitt testamente, slik at Tommaso skulle sikres rubbel og bit.

Går til dyrevelferd
Italiensk lov slår imidlertid fast at den nybakte millionærkatten må dele en slump av pengene, trolig med andre medkatter.

Pengebeløpet var nemlig i utgangspunktet tiltenkt en dyrevernsorganisasjon som skulle ta vare på Tommaso og forvalte millionformuen han arvet.

Problemet er imidlertid at den avdøde kvinnens advokater ikke har klart å finne en organisasjon som matcher 94-åringens høye krav og standarder. De har derfor valgt å la den avdøde enkens sykepleier, Stefania, passe både Tommaso og hans formue.

- Vi er overbevist om at Stefania er rett person til å oppfylle den gamle kvinnens ønsker. Hun elsker dyr, akkurat som den gamle kvinnen hun tok seg av på dødsleiet, sier advokaten.

Ensom enke
Stefania, som av åpenbare grunner ønsker å holde etternavnet sitt hemmelig, forteller at hun ikke hadde den fjerneste anelse om at den avdøde 94-åringen var styrtrik.

- Hun var en ensom kvinne som satte katten sin høyere enn alt annet. Jeg lovte henne å se etter katten den dagen hun gikk bort. Hun ville være sikker på at Tommaso ble elsket og kost med videre i livet, sier hun.

At enken hadde 80 millioner på bok og eiendommer i hele Italia, kom som et sjokk.

- Jeg hadde aldri trodd hun hadde så mye penger. Hun var en diskre og stille kvinne. Jeg visste lite om hennes privatliv, annet enn at hun var svært ensom, sier Stefania.

For å unngå potensielle svindlere og kidnappere bor Tommaso og Stefania nå sammen på hemmelig adresse utenfor Roma.

Topp tre i verden
Med sine 80 millioner kroner er Tommasino verdens tredje rikeste kjæledyr. Foran han troner sjimpansen Kalu, som arvet 350 millioner, mens verdens rikeste poter tilhører den tyske hunden Günther, som arvet 780 millioner kroner fra sin eier.

Se video under:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere