*Nettavisen* Nyheter.

Millionsalg på partyis

7-Eleven selger partyis som aldri før. For 27 kroner får du en pose på 100 vorspiel-isbiter klar for servering.

Vi får det stadig mer travelt i moderne tider. Nå er det kommet dit hen at vi ikke har tid å lage våre egne isbiter til å ha i drinkene på fest og vorspiel. 7-Eleven tok derfor det skritt å ta inn isbiter i sortimentet sitt, til jubel for festglade mennesker.

God inntjening
- Folk for det stadig mer travelt. Etter hvert så vi behovet i forbindelse med fester og vorspiel. Vi tok det derfor inn i vårt varesortiment, og salget har bare gått én vei. Vi har en god inntjening på produktet og er fornøyd med salget, sier kategorisjef i 7-Eleven, Kjell Erik Thune-Larsen til iBergen.no.

En pose med 100 isbiter får du for 27 kroner. Thune-Larsen er ikke i tvil om hvorfor feststemte folk velger å la kronene rulle for et produkt det tilsynelatende skal være greit å lage selv.

Lages under trykk
- Det blir stadig travlere tider og det er likeså greit å stikke innom hos oss å kjøpe ferdige isbiter. De er laget under trykk og kan derfor ligge i fryseren uten å tiltrekke smak og lukter fra annen mat som måtte være i fryseboksen. Det er helt klart en fordel. I «vanlige» isbiter, som folk lager selv, er det mye oksygen, noe som også gjør at de tiner fortere. Isbitene vi selger er lik dem du får på utesteder, og kan ligge i romtemperatur i opptil åtte timer, sier Thune-Larsen.

Produktet har etter hvert blitt så populært at enkelte utsalgssteder har vært utsolgt for isbitene. Lørdag var en mengde kunder, på vei til vorspiel, innom 7-Eleven i Engen i Bergen for å kjøpe isbiter. Men de som kom etter 19-tiden måtte prøve et annet sted.

Utsolgt
- Jeg kjenner til at vi enkelte ganger blir utsolgt i noen av våre utsagssteder, ja. Det er et populært produkt og det er mange som vil ha tak i det. Litt av luksusproblemet vårt er lagringskapasiteten. Vi har begrenset størrelse på fryseren og kan heller ikke fylle den opp bare med is, sier Thune-Larsen, før han ler litt og legger til:

- Det gjelder å være tidlig ute.

7-Eleven-butikken i Engen fikk først inn igjen de populære isbitene tirsdag, etter å ha vært helt tom siden lørdag.

- Nå har jeg fått inn tre kartonger bare i dag, men jeg må nok få inn et nytt lass til fredag, da venter jo helgen. Forrige helg fikk jeg for lite, sier butikksjef Morten Sanne.

Millionbutikk
Thuen-Larsen vil ikke gå ut med konkrete salgstall for isbit-salget, men bekrefter at det selges for millionbeløp per år i hele 7-Eleven-kjeden.

Firmaet som produserer isbitene, Mr. Iceman, forteller også om millioninntjening.

- Salgstallene går bare oppover. Jeg kan si såpass at omsetningen er bra og at det er millionbedrift, sier daglig leder og gründer Jack Stensland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.