Gå til sidens hovedinnhold

Millionstipend til 19-årig fiolintalent

Oslo (NTB): Hun er bare 19 år, men har allerede mer enn bevist sitt talent på fiolin. Mandag ble Guro Kleven Hagen tildelt Statoils stipend på 1 million kroner som en av morgendagens helter.

Juryleder Leif Ove Andsnes er overbevist om at den unge kvinnen fra Valdres vil bli lagt merke til i årene som kommer. Hun begynte å spille da hun var fem år gammel og har hatt flere internasjonale opptredener.

- De fiolinistiske ferdighetene hennes er udiskutable, og hun har en poesi i sitt spill som fascinerer. Kleven Hagen er en svært grundig og seriøst arbeidende musiker som stadig utvikler seg, både som solist og kammermusiker, sier Andsnes i forbindelse med prisutdelingen.

Selv sier den unge kunstneren at stipendpengene vil komme godt med når hun nå skal utvikle seg videre.

- Jeg håper å kunne leve av musikken og er i en fase der jeg tar flere bevisste valg for å bli i stand til å det. Jeg kommer til å bruke mye på reising og på å si ja til oppdrag som kan utvikle meg som musiker, sier hun.

Stipendet er en del av Statoils talentprogram Morgendagens Helter, der selskapet støtter unge utøvere innenfor utdanning, idrett og kultur. Stipendet innen klassisk musikk er på én million kroner. (©NTB) (©NTB)

Reklame

I dag: Knalltilbud på populære turbukser