«Min sønn trenger operasjon. Gi meg penger.»

- Jeg kan tenke meg at eldre folk som sitter alene hjemme synes det er svært ubehagelig å få en fremmed på døra som ber om penger, sier Frp-politiker Tonni Nylund.

- Jeg kan tenke meg at eldre folk som sitter alene hjemme synes det er svært ubehagelig å få en fremmed på døra som ber om penger, sier Frp-politiker Tonni Nylund. Foto: Torgeir Bråthen (Nordlys)

Frp-politiker fikk tigger på døra.

10.09.14 10:15

Slik lød teksten på det laminerte skrivet som den østeuropeiske mannen holdt opp foran ansiktet på Frp-politiker Tonni Nylund på Gibostad i Lenvik for ei tid siden, skriver Nordlys.

- Han kom på døra klokka ni en lørdagskveld. En voksen mann som ikke sa et ord, men bare holdt opp denne lappen, forteller Nylund.

Frp-politikeren sier det har vært flere slike tilfeller i Gibostadområdet i seinere tid, og opplever dette som plagsomt.

- Jeg kan tenke meg at eldre folk som sitter alene hjemme synes det er svært ubehagelig å få en fremmed på døra som ber om penger. Jeg tror det kan skape frykt. Tigging på døra er betydelig verre enn tigging på gata, og jeg mener dette er et fenomen vi må være obs på, sier han.

- Hva tenkte du selv da denne mannen kom på døra di om lørdagskvelden?

- Jeg tenkte «nå har du gått bomtur». Men alvorlig talt, jeg liker ikke dette at de går på døra til folk.

Vil snakke med lensmannen om det
Nylund tok opp denne saken i forbindelse med at formannskapet i Lenvik hadde oppe en sak om å vurdere å bruke de lokale politivedtektene til å forby tigging i kommunen. Verken Nylund eller noen av de andre politikerne gikk inn for å gjøre slike endringer i politivedtektene nå, men opplysningene som Nylund kom med angående «dør til dør-tiggere» fikk også ordføreren til å stusse.

- Dette skal vi ta opp som tema med lensmannen i neste møte i politirådet. Vi får vurdere saken fortløpende, sa ordfører Geir Inge Sivertsen.

For øvrig ser han ikke grunn til å begrense tigging i de lokale politivedtektene, da omfanget har vært veldig lite.

- Vi skal ikke være naive, men foreløpig ser jeg ikke grunn til å gjøre dette, sa Sivertsen.

Les flere saker i Nordlys


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.