RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mindre boreproblemer på DNO-lisens

Sist oppdatert:
Boreriggen DeepSea Bergen mislyktes i første forsøk på å bore en letebrønn på lisensen PL 088 BS i Heimdalområdet, hvor DNO er en av lisenhaverne
Boreiggen DeepSea Bergen startet boringen av den første av to letebrønner på PL088, det såkalte Boa-prospeket, 18. april, men måtte fire dager og 230 meter ned i grunnen stoppe for å sette brønnen på nytt.

- Dette er ikke noe dramatisk eller spesielt, men noe som skjer av og til. Riggen måtte "respudde", sier adm. direktør Kjetil Lenning i Odfjell Drilling til iMarkedet.

Odfjell Drilling er operatør og hovedeier i riggen. Børsnoterte Petrolia Drilling hadde frem til slutten av februar en eierandel på drøye 20 prosent i Deepsea Bergen. Riggen avsluttet nettopp en vellykket letebrønn på nabolisensen PL 203.

Det er amerikanske Marathon Oil som er operatør på begge lisensene i Heimdalområdet med en eierandel på 65 prosent, mens DNO er inne med 15 prosent og ConocoPhillips med 20 prosent. Det er planlagt utarbeidet en plan for utbygging og Drift (PUD) i løpet av året.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere