RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mindre dollarappetitt

Sist oppdatert:
Appetitten på dollars fra ikke amerikanske investorer avtar, viser statistikk fra det amerikanske finansdepartementet. Men interessen er høyere enn ventet
Fredag kom de såkalte TICS-tallene fra USA som viser kapitalstrømmene fra utenlandske investorer inn i amerikanske verdipapir. Dette er viktige tall for valutamarkedet, og gir et bilde på ikke-amerikanske investorers appetitt på å funde det enorme tvillingunderskuddet i USAs økonomi (handelsunderskuddet og budsjettunderskuddet)

Statistikken fra det amerikanske finansdepartementet viser at ikke-amerikanske interesser kjøpte amerikanske verdipapirer for 84,5 milliarder dollar i februar. Dette er en nedgang fra januar, da ikke-amerikanske interesser kjøpte verdiapapir for 92,5 milliarder dollar. Dette tallet ble også nedjustert, skriver Marketwatch.

Investeringsbanken Lehman Brothers hadde forventet at de utenlandske kjøpene skulle falle til 65 milliarder dollar i februar.

Det ble kjøpt mindre aksjer i februar i forhold til januar, men til gjengjeld ble det kjøpt mer obligasjoner. Det er særlig sentralbankene som har økt sine obligasjonsbeholdninger med amerikansk valør.

Den amerikanske dollaren svekket seg forut for tallene, både mot euro og norske kroner, men styrket seg umiddelbart etter at tallene ble offentliggjort. Dollaren handles nå til 1,2856 USDEUR, hvilket er en svekkelse for dollaren fra starten av handelen fredag. Kursen i norske kroner er 6,40 USDNOK.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere