SISTE: Lørdag ettermiddag bekrefter Kreml at russiske styrker er trukket ut av den strategisk viktige byen, som følge av trusselen for å bli omringet.

– Troppene har trukket tilbake fra bosetningen Krasny Lyman til mer fordelaktige linjer, skriver russiske myndigheter på Telegram-kontoen sin.

Fredag erklærte Vladimir Putin at de ukrainske fylkene Donetsk, Luhansk, Kherson og Zaporizjzja er annektert av Russland.

– Vi vil forsvare våre landområder med alle midler, var noe av det Putin sa i talen fredag ettermiddag.

Blant byene som ifølge Putin nå er russisk er Lyman, en by i Donbas i Ukraina. Russerne har hatt kontroll på byen siden i våres, men de siste ukene har det vært harde kamper rundt byen.

Lørdag morgen har det kommet flere rapporter om at Ukraina har lyktes med dette, og nå kontrollerer alle veier inn og ut av Lyman.

Lørdag ettermiddag kommer det rapporter fra militærkilder i landet om at ukrainske styrker har entret byen, melder NTB.

Bilder og video fra det som skal være Lyman-området viser kolonner med utbrente militærkjøretøy. Nettavisen har ikke stedsverifisert disse bildene.

Guvernøren i det ukrainske fylket Luhansk, Sergei Haidai skriver lørdag morgen på Telegram at 5000 russiske soldater er omringet i Lyman.

– De ba kommandantene sine om å få forlate byen, men ble nektet.

Nå skisserer han opp tre valg for de russiske styrkene som fortsatt holder til i byen.

– De kan prøve å rømme, de kan alle bli drept, eller de kan overgi seg. Det er ikke mulig for russerne å forsyne styrkene med ammunisjon, eller å sørge for at de kan trekke seg trygt tilbake, skriver Haidai på Telegram.

Telegram er en meldingstjeneste som er populær i Russland og Øst-Europa.

Pro-russiske Telegram-kanaler innrømmer at de er under sterkt press i byen, men at de forsøker å gjøre motangrep for å avbryte det de kaller et forsøk på å omringe byen.

Den ukrainske talsmannen Sergej Tsjerevatyj sier at over 5.000 russiske soldater var i byen, men at antallet nok har falt på grunn av kamper, ifølge Reuters.

– Den russiske gruppen i Lyman-området er omringet. Bosettingene Yampil, Novoselivka, Shandrygolovo, Drobyshevo og Stavky har blitt frigjort, og stabiliseringstiltakene fortsetter der, siteres Tsjerevatyj på.

Fredag uttalte en prorussisk ukrainsk leder at russiske styrker og deres allierte holdt stand i byen med «sine siste krefter».

– Situasjonen er fortsatt vanskelig, våre folk holder stand med sine siste krefter, sa Denis Pusjilin, som leder separatistmyndighetene i Donetsk-regionen til det statlige russiske nyhetsbyrået Ria Novosti.