RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mindre fett gir mer sex

Sist oppdatert:
Nå finnes det enda en grunn til å slanke seg: Italienske forskere har funnet ut at trening og slanking kan gi overvektige menn ereksjonen tilbake.

I en studie der mer enn 100 overvektige menn med ereksjonssvikt deltok fikk nesten en tredel ereksjonen tilbake etter en intensiv slankekur.

- Vekttap kan ha en positiv effekt på den seksuelle helse til overvektige menn med ereksjonssvikt, sier doktor Christopher S. Saigal fra University of California i Los Angeles til nyhetsbyrået Reuters.

En gulrot for pasientene
- Vekttap bør være et mål for alle overvektige pasienter fordi det kan forbedre problemer som høyt blodtrykk og kolesterolnivå, men pasientene ser ofte på disse faktorene som vage og lite konkrete, sier han.

Men Saigal sier overvektige kan oppleve mange konkrete helsefordeler dersom de slanker seg.

- Hvis du slanker deg kan det hende du får tilbake evnen til å ha sex. Det er en gulrot for overvektige pasienter.

Studien som er publisert i det amerikanske medisinske tidsskriftet JAMA følger 110 overvektige menn med ereksjonsproblemer i to år.

Livsstilsforandringer
Halvparten av mennene ble tilfeldig valgt ut til å delta på en intensiv slankekur bestående av trening og et sunnere kosthold, og ble nøye fulgt opp.

Den andre halvparten fikk råd om trening og kosthold, men ble ikke fulgt opp individuelt.

Ved slutten av studien hadde mennene i intensivgruppen gått kraftig ned i vekt, samtidig som de hadde forbedret blodtrykket og kolesterolet.

17 menn (31 prosent) i intensivgruppen hadde fått tilbake evnen til å ha sex ved slutten av studien, sammenlignet med kun tre prosent i den andre gruppen.

- Resultatene viser at livsstilsforandringer, inkludert et sunnere kosthold og mer trening, kan ha god effekt på ereksjonssvikt hos menn, sier forskerne.

Saigal mener slanking er en glimrende måte å starte behandlingen av overvektige menn med ereksjonssvikt på.

- Slanking vil uansett ikke skade for pasientene, og hvis det ikke hjelper finnes det flere gode medikamenter på markedet som kan ha effekt, sier han.

Flere saker fra Mozon.no
- Smerte-medisin farligere enn antatt
- P-piller virker dårligere på overvektige
-Alternativt i vekst
Flere barn med kreft
Vinter er eksemtid

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere