RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mindre frykt for separatisme i Ukraina

Kharkiv (NTB-Reuters): Frykten for at de østlige delene av Ukraina skal løsrive seg fra resten av landet, er blitt betydelig mindre etter at tusenvis av innbyggere i byen Kharkiv fylte gatene for å vise at de støtter de politiske omveltningene.

Under et møte i Kharkiv lørdag vedtok guvernørene i de østlige regionene en resolusjon der de stilte spørsmål ved om vedtakene som ble gjort i nasjonalforsamlingen i Kiev var lovlige. Men de understreket også at de ønsket å bevare landet samlet.

Samtidig samlet om lag 3.000 mennesker seg i gatene utenfor møtelokalene for å vise at de støtter de politiske endringene. Senere på dagen tok enkelte av demonstrantene seg inn i den regionale regjeringsbygningen i Kharkiv uten at politiet grep inn.

Demonstrantene ble imidlertid beskutt av ukjente gjerningsmenn i to biler. Minst to personer skal ha blitt såret, ifølge den lokale nettsiden ATN.

En annen ting som tyder på at de regionale lederne ikke vil sette hardt mot hardt, er løslatelsen av Julia Timosjenko, Janukovitsjs erkefiende. Hun har sittet fengslet i nettopp Kharkiv, men kunne lørdag forlate byens sykehus, der hun har vært innlagt med ryggproblemer, som en fri kvinne.

Løslatelsen kom etter et vedtak i nasjonalforsamlingen, der de folkevalgte også sa ja til å avsette president Viktor Janukovitsj og fremskynde nyvalget til før 25. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere