RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mindre handlelyst enn ventet i USA

Sist oppdatert:
Det amerikanske detaljhandelstallene kom inn noen lavere enn ventet for november, men oktobertallet ble oppjustert
Det viser tall publisert av amerikanske myndigheter i ettermiddag.

Detaljhandelen i USA steg med 0,3 prosent i novber. Det var ventet en oppgang på 0,4 prosent ifølge estimater fra Briefing.com. I oktober falt forbruket med 0,1 prosent ifølge opprinnelige tall, som i dag er oppjustert til pluss 0,3 prosent.

Når det justeres for det volatile bilsalget så falt detaljhandelen i USA med 0,3 prosent i november. Det var ventet en flat utvikling.

I september steg detaljhandelen eksklusive bilsalget med 0,9 prosent.


Retail Sales - USA

Retail sales er et mål på den totale omsetningen i detaljhandelen i USA, og er trolig det mest oppdaterte målet på amerikanske forbrukeres lyst og evne til å bruke penger. Tallet omfatter ikke tjenestesalg og blir ofte revidert i ettertid, men det kommer tidlig, og er derfor viktig å følge med på.

I tillegg til det vanlige tallet, oppgis et tall hvor biler er holdt utenom. Dette er et viktig mål på den underliggende utviklingen, fordi bilsalget er veldig varierende fra måned til måned, ikke minst i USA hvor man i perioder har gitt rentefrie lån for flere år for å få fart på bilsalget.

Tallene oppgis som sesongjustert endring fra måneden før, men er ikke korrigert for prisvekst.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere