Gå til sidens hovedinnhold

Mindre kø enn ventet før påske

Fredag før palmesøndag er den store bulkedagen, men det har vært mindre køer enn ventet.

Vegtrafikksentralen øst og Vegtrafikksentralen sør ventet stor utfartstrafikk til fjellet i forbindelse med påskeferien, men fredag ettermiddag flyter trafikken fint.

- Det har gått veldig fint. Det var en del kø mellom to og fire i dag, men så var det avtakende og nå er det ikke noe kø igjen, forteller Nils Aae i Vegtrafikksentralen Øst til Nettavisen like før 18.00 fredag.

Han forteller at det har vært trenden i flere år at det er mindre trafikk fredagen før påske, men at det i år nok har vært enda litt mindre enn ventet.

- Det vil nok være ganske mange som reiser i morgen, men da har man hele dagen så det vil nok også gå fint, sier Aae.

Også Tonje Halvorsen i Vegtrafikksentralen sør forteller om en rolig ettermiddag i trafikken.

- Vi følger påsketrafikken hvert år, og tradisjonelt sett er det veldig mye trafikk på denne dagen, så vi var forberedt på det. Men det har gått veldig rolig for seg, sier hun, men påpeker at dette selvsagt kan forandre seg noe utover kvelden.

Les også

Stenger T-banen gjennom Oslo sentrum i påsken

Det var klokken 14.40 meldt om saktegående kø, med forsinkelser på 30 minutter, på E6 mellom Alnabru og Kløfta og tett trafikk med små køer på hovedvegnettet rundt Oslo.

Ved 13-tiden ble det meldt om saktegående kø på E6 nordover fra Hamar, skriver Hamar Arbeiderblad.

Ved 14.30-tiden melder Statens vegvesen om store forsinkelser blant annet på E16 nordover ut av Oslo mellom Skedsmovollen og Kløfta og på E18 sørover mellom Sandvika og Holmen.

Går du til nettsiden 175.no kan du planlegge reiserute og finne oppdaterte trafikkmeldinger.

reisetider.no finner du oppdatert reisetidsinfo ut av de største byene.

Les også

Sol, sol og sol i Sør-Norge i påsken

Fredag før palmesøndag er tradisjonelt den store bulkedagen, ifølge Tryg Forsikring.

- Tilsvarende dag i fjor ble det meldt inn 1658 bilskader til forsikringsbransjen, 30 prosent mer enn en gjennomsnittsdag. Det var hundrevis av påkjørsler, gjerne bakfra, ved rygging eller på parkerte biler. Ingen andre dager i påsken er i nærheten av å ha så mange trafikkulykker som bulkefredagen, sier kommunikasjonsrådgiver Torbjørn Brandeggen ifølge en pressemelding fra Tryg Forsikring.

Statistikk fra Finans Norge viser at de aller fleste trafikkulykker skjer tidlig i påsken, gjerne de første dagene. I fjor var det over 12.000 ulykker totalt i påsken som kostet forsikringsselskapene vel 264 millioner kroner. Ingen omkom, men de siste fem årene har ni personer mistet livet i trafikken i påsken.

Les også

Statens vegvesens råd: - Unngå å reise hjem 1. eller 2. påskedag

UP-sjefen på Vestlandet, Terje Oksnes, sier til Haugesunds avis (Bak betalingsmur) at mens det beste selvsagt er at alle oppfører seg i trafikken, er det bedre å slippe de som kjører uvettig inn i køen igjen, om man ser farlige forbikjøringer, enn å være med på å øke faren for ulykker.

- Jeg vil oppfordre bilister til å gjøre det de kan for å unngå at ulykker skjer. Det innebærer å hjelpe bilister inn i køen igjen, selv om man oppfatter kjøringen deres som uvettig. Det er tross alt bedre det enn å kreve sin rett og tette lukene i trafikken, sier Oksnes.

Se Twitter-meldinger fra alle landets veitrafikksentraler:

Reklame

Endelig på lager igjen: Ladekabelen som kutter strømmen selv

Kommentarer til denne saken