RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mindre minus fra Birdstep (Ny)

Sist oppdatert:
Teknologiselskapet Birdstep og toppsjef Jørgen Bredesen reduserte underskuddet og økte inntektene i første kvartal. Her får du en gjennomgang av guidingen og resultattallene
Birdstep var ute med sin resultatrapport torsdag morgen. Her kommer det frem at selskapet reduserte underskuddet og økte inntektene i første kvartal.

Jørgen Bredesen jekker opp forventningene til overskudd for selskapet. Det ventes et positivt driftsresultat før avskrivninger (EBITA) for database-delen for hele 2004, noe som er på linje med tidligere guiding.

Bredesen opplyste også på presentasjonen torsdag at Mobil IP-delen vil gå med underskudd i 2004. Han sa derimot at IP-sonedelen skal klare "break-even" i 2004.

Økte inntekter og lavere underskudd

Birdsteps driftsresultatet før avskrivninger (EBITA) var på minus 12,9 millioner kroner i første kvartal, mot minus 16 millioner kroner i samme kvartal i fjor.

Nettoresultatet var på minus 13,7 millioner kroner i første kvartal, mot minus 17,3 millioner kroner i samme kvartal i 2003.

Et viktig moment med Birdstep er hvor mye penger selskapet har igjen før man klarer overskudd. Ved avslutningen av første kvartal hadde Birdstep 104,5 millioner kroner igjen i kontanter, etter at kontantstrømmen fra driften viste minus 10,6 millioner kroner i første kvartal.

I samme periode i fjor ble kontantstrømmen fra driften minus 14,1 millioner kroner.

Birdsteps omsetning i første kvartal var på 6,8 millioner kroner, noe som var en oppgang på 2,6 millioner kroner, eller 60 prosent, fra samme kvartal i fjor.

Birdstep prises nå til 532,7 millioner kroner i aksjemarkedet.

Underskudd i database igjen

Inntektene fra de tre områdene til Birdstep fordelte seg med 1,1 millioner kroner på mobil IP-delen, 0,9 millioner kroner på IP-sonedelen og 4,8 millioner kroner i databasedelen.

Databasedelen gikk fra overskudd til underskudd i første kvartal. Driftsresultatet før avskrivninger (EBITA) var på minus 1 millioner kroner i denne delen i første kvartal.

Tapene på IP-sone og Mobil IP var på henholdsvis 3,3 millioner og 4,2 millioner kroner. Underskuddet på administrasjon var på hele 4,4 millioner kroner i første kvartal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere