Gå til sidens hovedinnhold

Mindre moro på kinesisk fjernsyn

Beijing (NTB-AFP): Lederne i Beijing er tydeligvis redde for at kineserne skal more seg til døde. I alle fall har kinesisk satellittfjernsyn redusert omfanget av sine underholdningsprogrammer med to tredeler.

Kuttene kommer etter at den statlige administrasjonen for radio, film og fjernsyns ordre om mindre moro trådte i kraft ved årsskiftet. Mens kineserne tidligere hadde 128 underholdningsprogrammer å velge mellom hver uke, er tallet nå nede i 38, melder BBC.

- Kinas 34 satellittsendere får nå bare sende to underholdningsprogrammer hver uke. Den daglige dosen begrenses til halvannen time i tidsrommet mellom klokken 19.30 og 22.00, het det på den britiske rikskringkastingens nettsider onsdag.

Kinas president Hu Jintao advarte tidligere denne uken sine landsmenn mot å la seg påvirke av vestlig kultur.

- Fiendtlige internasjonale makter styrker sin innsats for å vestliggjøre og splitte oss, skrev Hu i en kronikk i kommunistpartiets tidsskrift Quishi.

Kina har flere fjernsynsseere enn noe annet land, og anslagsvis 95 prosent av landets 1,3 millioner innbyggere har tilgang til TV. Det siste tiåret har regjeringen i Beijing gradvis gitt fjernsynsstasjonene større frihet til selv å bestemme sitt programinnhold. (©NTB)

Reklame

NÅ: Milrab har oppdatert salget med sportsklokker og Oakley