*Nettavisen* Nyheter.

Mindre økning i julehandelen enn forventet

Oslo (NTB): En foreløpig oversikt over omsetningen i kjøpesentrene i desember viste at omsetningen økte med 0,7 prosent sammenlignet med desember 2012. Det er mindre enn ventet.

På forhånd hadde hovedorganisasjonen Virke forventet en økning i detaljhandelen på 2,5 prosent, noe som altså var langt over det som ser ut til å bli sluttresultatet.

- Den lave veksten er et tegn på at forbrukerne har vært noe mer forsiktige når de har handlet julegaver, men også at man har endret kjøpemønstre ved at man trolig har kjøpt mer over nett, mener administrerende direktør i Virke, Vibeke Hammer Madsen.

Den svake økningen fører etter alt å dømme til at desemberomsetningen heller ikke i 2013 klarte å passere 50 milliarder kroner.

- Det er også en økende trend at man gir bort opplevelser og andre tjenester enn harde pakker. Det er også flere som velger å reise ut av landet og bort fra julefeiring. Alt dette påvirker omsetningen i detaljhandelen, sier hun.

De foreløpige tallene viser at kjøpesentrene i 11 av landets 19 fylker økte omsetning i det som er varehandelens viktigste måned. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.