RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mindre panteautomater selger i Sverige(Ny)

Sist oppdatert:
Tomra-utfordrer Repant har nå begynt å selge såkalt stand-alone automater i det svenske markedet. Både Repant og Tomra har det siste året lansert slike maskiner som i hovedsak er myntet på det kommende tyske markedet
Salgssjef Runar Solberg i Repant bekrefter overfor iMarkedet.no at selskapet nå har solgt de første såkalte stand-alone-maskinene i det svenske markedet. Dette er maskiner som er mindre enn de konvensjonelle maskinene som har et tilknyttet bakrom.

- Det er primært små dagligvareforretninger som nå har kjøpt automater, sier Solberg.

Primærmarkedet for disse mindre automatene er små matvarebutikker på hjørnet, bensinstasjoner og storkiosker. Da Tomra lansert sin nye linje, Duo, for dette segmentet uttrykte selskapet at dette primært var tiltenkt det tyske markedet hvor det har vært mye fokus på panteløsninger til nettopp de mindre utsalgsstedene.

Solberg innrømmer overfor iMarkedet.no at Tyskland også er Repants hovedfokus for de mindre automatene på litt sikt.

Solberg mener fjerningen av emballasjeavgiften i Norge også kan være en døråpner for den nedre delen av markedet i Norge til å gå fra manuell opptelling av pant til å installere slike småautomater.

Ny salgsbølge i Sverige

I Sverige ble det solgte mye småautomater i årene 1997-98 blant annet av selskapet Mikrolux, som i fjor ble overtatt av Repant.

- Det vi ser nå er salg som tildels erstatter de gamle maskinene, og nye ordre. Det ser veldig positivt ut, og vi har undertegnet en rekke ordre, sier Repants svenske salgssjef Lars Haglöf til iMarkedet.no.

Totalt estimerer han småautomatsalget i Sverige til å omfatte 850 maskiner siden 1997.

- Veldig mange av disse ble solgt i 1998, og har gjort sitt, sier Haglöf.

Investeringene for slike automater ligger omkring 40 prosent lavere enn for de tradisjonelle butikkautomatene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere