RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mindre salt og mer fiber i nøkkelhullmaten

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Kravene til nøkkelhullmerking av matvarer skal skjerpes. Spesielt saltinnholdet skal ned i regelverket som er klart i 2016.

I forslaget til revidert nøkkelhullforskrift blir det stilt strengere krav til innhold av salt i både pølser, pizza, kjøttdeig og fiskeprodukter, skriver VG.

– Forslag om strengere krav til salt, mer kostfiber og grønnsaker kan bli en utfordring for noen produkter innen gruppene ferdigretter, pizza og smørbrød, sier divisjonsdirektør Knut-Inge Klepp i Helsedirektoratet.

Nøkkelhullet er en nordisk merkeordning for sunnere dagligvarer. Ordningen ble innført i Norge i 2009.

Forslaget til endring i kravene til å få påstemplet nøkkelhullet er ute på høring og oppdaterte regler vil bli iverksatt fra 1. januar 2016. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere