RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mindre sex enn før?

Foto: Crestock (Crestock)
Sist oppdatert:
Dette kan være årsaken.

(SIDE2): Er du misfornøyd med sexlivet? Du er ikke alene. Det er anslått at 40 millioner amerikanere har hva ekspertene kaller en «sexless ekteskap», altså at man har sex med sin partner mindre enn 10 ganger i året, skriver nettstedet health.com.

Følg Side2 på Facebook - klikk her!

Å ha regelmessig sex er bra for helsen, men det kan være ulike grunner som får deg til å miste lysten. Sjekk ut listen for å se hva du kan gjøre.

1) Senga
Du har hørt det flere ganger, men soverommet skal kun brukes til sengeaktiviteter og søvn. Dropp å ta med deg laptop, mobiltelefon eller å se på TV eller lese dagens aviser i senga. Dette fører bare til distraksjoner som igjen kan sette en demper på sexlivet. Det er jo vanskeligere å fokusere på å være sexy om din partner eller du selv sitter med ansiktet limt bak en avis eller klistrer til TV-skjermen. Og med duppedingser som iPhone og laptop er hendene opptatt med å surfe på Internett fremfor å utforske din elskedes kropp.

2) Ditt travle liv
Du tilbringer dagene med å arbeide, lage mat, trene, holde huset rent og ta vare på familien. Når kvelden kommer føler du deg utslitt og alt du vil er å sove. Et tips er å roe ned din hektiske timeplan. Sett av tid til deg selv og din kjære, det handler bare om prioriteringer. Og igjen, du sparer mye tid og energi på å slå av mobiltelefonen, TV og datamaskinen. Ta for eksempel en varm dusj sammen eller et varmt bad med beroligende oljer og da sammen med din kjære. Et annet tips er å ha mer spontan sex, ikke føl av sex er noe som må legges til kvelden eller etter at dere har lagt dere.

3) Du er misfornøyd med kroppen din
Mange kvinner sliter med å finne seg selv tiltrekkende eller ikke er villige til å eksperimentere seksuelt hvis de er overvektige eller har en endring i form på grunn av graviditet. Det er håpløst å sammenligne seg selv med bilder av modeller fra reklamebransjen eller mediene. Husk at dette som oftest er retusjerte bilder og ikke minst så er din partner glad i deg for den du er. Slik blir du tiltrekkende for ham, og har du bedre selvtillit for den du er, jo bedre sex og selvtillit vil du få i senga.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

4) Følsomme perioder
Det kan være at kvinner får mindre sexlyst når de kommer i overgangsalderen, er gravid eller andre fysiologiske forandringer. Hormonendringer i kroppen kan gjøre deg mindre opphisset med påfølgende tørrhet i skjeden og når du først har sex kan dette være smertefullt. Snakk med legen din om ulike hjelpemidler som kan bedre din tilstand. Kremer, glidemiddel eller hormonpiller kan forandre på dette.

5) Depresjon
Er man er inne i en mørk periode har vi en tendens til å isolere seg. Dette kan påvirke ditt forhold til din partner og det er mulig du trenger mer enn bare antidepressiva. Snakk med legen din eller en psykolog når du føler at dine problemer går ut over kjærlighetsforholdet. Mosjon og trening kan også hjelpe da dette forsterker både humør og energi samt øker blodtilførselen til kjønnsorganet som gir deg større sexlyst.

6) Mer tilfredsstilt av sexleketøy
Dette er mer vanlig enn enkelte kanskje tror, skriver health.com. Et sexleketøy som for eksempel en vibrator er enklere og kanskje mer tilgjengelig enn en ekte penis. Det er ingenting galt med å bruke sexleketøy, men foretrekker du dette fremfor din egen partner kan det være et alvorlig problem.

- Foreslå å bruke sexleketøyet sammen, eller prøv nye ting hver for dere samtidig som dere ser på hverandre, råder ekspertene.

- Sexleketøy kan uansett ofte gi et ekstra «boost» i sexlivet.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Les også: Derfor lyver vi om sexpartnere

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere