RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mindre sex og mer vold

Sist oppdatert:
En fersk undersøkelse viser at kvinner har mindre sex, og blir utsatt for mer vold.

(SIDE2): En australsk undersøkelse viser at kvinner har mindre sex, gjør det meste av husarbeidet, ville muligens ikke giftet seg med samme mann om de kunne gjøre alt på nytt, og er i økende grad offer for seksuell vold.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Mindre sex
Undersøkelsen er gjennomført blant 15.000 av australske Women's Weeklys lesere. Resultatene viser at kvinner har mindre sex enn de hadde for 30 år siden. Bare 47 prosent sier de har sex minst en gang i uken. Det samme tallet var 57 prosent i 1980.

Les også: Kvinner: - Slik får du lysten tilbake

- Våre lesere har fortalt oss hvordan de lever, hvordan de elsker, og hva de tror de vil ha, sier Deborah Thomas, redaksjonelt ansvarlig i bladet, ifølge Sydney Morning Herald.

På spørsmål om de har simulert orgasme, svarer 32 prosent at de har gjort dette. Dette er en nedgang fra 1980, hvor 37 prosent sa det samme.

Utro
Når det kom til spørsmål om utroskap svarte 15 prosent at de hadde vært det, mens seks prosent sa de hadde vært utro mer enn en gang. Kun fire prosent hadde mistanke om at partneren hadde vært utro.

Les også:Vi frykter utroskap

Vil ha ny ektemann
Hele 27 prosent av respondentene svarte at de muligens ikke ville giftet seg med samme mann om de fikk muligheten til å gjøre det om igjen.

Om dette henger sammen med at 49 prosent av kvinnene sier at de gjør meste av husarbeidet er uvisst. Bare 46 prosent sa de delte husarbeid som matlaging, vasking og innkjøp likt i husholdet.

Flere voldtatt
Hele 22 prosent sa at de hadde blitt voldtatt av sin mann. I 1980 svarte 13 prosent det samme.

Hele 18 prosent innrømmet at de hadde blitt fysisk misbrukt av sin partner, mens hele 35 prosent sa de hadde blitt psykisk misbrukt av partneren.

Les mer om Sex & Samliv her

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere