Gå til sidens hovedinnhold

Mindre sukker, sunnere fett og mer bevegelse

Oslo (NTB-Steinar Schjetne): Spesielt unge voksne mellom 18 og 25 år bør lytte nøye til de nye, nordiske kostrådene som ble publisert torsdag. Moderne livstilsykdommer truer stadig flere.

Du har hørt dem før, men når over 100 nordiske forskere går sammen om finne ut sammenhengen mellom kosthold, mosjon og folkehelse er det grunn til å lytte - spesielt hvis du er mellom 18 og 25 år gammel, ifølge det svenske Livsmedelsverket.

Rådene poengterer nemlig at D-vitaminmangel er på framferd, og at nettopp denne aldersgruppen ser ut til å ha litt lavere D-vitaminnivå enn andre grupper.

- Et sunt kosthold er sammen med regelmessig fysisk aktivitet et grunnlag for god helse og minsker risikoen for utvikling av hjerte- og karsykdommer, kreft, overvekt og diabetes, sier assisterende direktør Knut-Inge Klepp i Helsedirektoratet.

Kostholdsanbefalingene fra Nordisk råd blir revidert hvert åttende år og ble torsdag kveld presentert på et seminar i København. Helsedirektoratet skal nå gå gjennom rapporten og vurdere om det er behov for justeringer mot norske forhold. (©NTB)

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen