RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mindre til sjefen

Sist oppdatert:
Et politisk flertall i Danmark kjemper for å sette en stopper for toppsjefenes millionbonuser.

Les NA24 på mobil

Danske politikere engasjerer seg om toppsjefenes aksjeopsjoner etter at flere partier misliker tresifrede bonuser, skriver Dagens Næringsliv.

NA24 - din næringslivsavis

Fire politiske partier har samlet seg for å endre aksjeselskapsloven slik at danske selskaper ikke lenger kan gi sine toppsjefer aksjeopsjoner verdt millioner av kroner.

Overpriset
- Det er fullstendig absurd at bankdirektører får så mange penger. Det er umulig å forsvare rent etisk. Det er ingen som er så mye verdt, sier næringspolitisk talsmann for Socialdemokraterne, Niels Sindal, til Berlingske Tidende. Han viser til Roskilde Bank-sjef Nils Valentins lønnsavtale, som ga ham utsikter til en historisk høy aksjebonus på 115 millioner danske kroner.

Aktuelt også i Norge
Temaet er veldig aktuelt også i Norge, Sverige og ikke minst i USA der det den siste tiden har vært store debatter om høye opsjonsprogrammer, der flere investorer har gjort opprør mot stadig voksende lønninger for direktørene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere