Gå til sidens hovedinnhold

Mine på 300 kilo funnet ved gassrørledning

Aksdal (NTB): En mine på rundt 300 kilo ble i forrige måned funnet mindre enn 10 meter fra gassrørledningen Europipe 2 like vest for øya Vestre Bokn i Rogaland.

Rørledningen transporterer gass fra Kårstø til mottaksterminalen i Tyskland. Operatørselskapet for rørledningen på norsk sokkel, Gassco, bekrefter minefunnet overfor Petro.no.

- Minen ble først oppdaget av et subseafartøy som brukte rørledningen til å kalibrere utstyr. Denne så at det var et fremmedlegeme til stede, opplyser kommunikasjonsdirektør Kjell Larsen i Gassco til nettstedet.

En fjernstyrt miniubåt ble sendt til området for å ta bilder. Bildene viste at dette kunne være en mine. Bildene ble sendt videre til Forsvaret, som bekreftet at dette var en mine.

Statoil bekrefter også hendelsen, som fant sted 18. juni. Minen ble funnet på cirka 240 meters dyp, opplyser Sverre Olden Mala, kommunikasjonssjef for prosessering og foredling i Statoil.

Statoil samarbeider med Forsvaret om å fjerne minen, men i forkant er det en rekke forberedelser som må gjennomføres for å sikre at den ikke sprenges. (©NTB)

Reklame

Disse gressklipperne er best i test