RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mini-billig-PC også fra Dell

Mini-PC-er var en obskur greie. Men ikke nå lenger.

Da Asus lanserte sin EeePC for første gang ble den i det store og det hele ansett som en obskur greie. Brukergrensesnittet var skikkelig ikke laget for folk som var glad i datamaskiner, og ytelsen var ikke til å hoppe i taket for.

Blitt stuevarm
Etter hvert klarte man å installere Windows på maskinene, og flere selskaper som Acer og MSI har kastet seg på med å lansere veldig små, enkle datamaskiner som koster lite og som kan det mest grunnleggende.

Mange har ansett trenden med disse minimaskinene som en slags demonstrasjon av Microsoft og maskinvareindustriens stadige spiral med nye operativsystemer som trenger stadig kraftigere maskiner.

Dell kaster seg på
Men nå som Dell også kaster seg på denne trenden, så er det klart at dette ikke lenger bare er en obskur greie. I dag lanserer selskaet den nye Inspiron Mini 9-maskinen. Ikke overraskende har den en Intel Atom-prosessor på 1,6 GHz, 512 eller 1024 MB minne, en flashbasert harddisk på 4,8 eller 16 gigabyte, trådløst nettverk, integrert webkamera og en 8,9” LED-basert skjerm på 1024x600 punkter.

Prisen i USA begynner på 349 dollar, og da leveres maskinen med linuxdistribusjonen Ubuntu, og man må legge på 50 dollar for å få den med Windows XP.

Ikke til Norge
Dessverre kommer vi ikke til å se denne maskinen her i landet med det første.

- Dessverre er ikke vi med i den første bølgen. Det er de store markedene som blir prioritert i første omgang. Den kommer nok hit også, men jeg kan ikke si noe om tidsaspektet på dette, sier markedssjef Hans Seime i Dell til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere