NEW YORK (Nettavisen): En tidligere pilot slakter nå Top-Gun videoen Floridas guvernør Ron DeSantis har laget, der republikaneren blant annet går til kraftig angrep på media.

Se DeSantis promo-video her:

- Kan bli presidentkandidat i 2024

DeSantis er en av de mektige figurene i Det republikanske partiet, og flere spår at han snart vil kunne forsøke å bli partiets presidentkandidat.

Den mektige Florida-guvernøren har en svært høy stjerne hos republikanerne i USA, og er blitt karakterisert som en Mini-Trump og som en potensiell arvtaker etter Donald Trump. Det spekuleres også i at DeSantis kan bli presidentkandidat allerede i 2024.

I en måling som ble offentliggjort for litt over en uke siden, havnet DeSantis nærmest likt med Trump hos de republikanske velgerne i Florida.

Les også: Kanonseier til Trump: – Feier dem av banen

I den ferske kampanjevideoen, som har fått mye oppmerksomhet i USA, går DeSantis rundt med pilotbriller og pilotjakke og setter seg ned i det som ser ut som et jagerfly.

- Dette er ikke bare pinlig, det er er marine pilot cosplay, sier den tidligere piloten Ken Harbaugh til Huffington Post.

Piloten gjør også et poeng av at selv om DeSantis tjenestegjorde i marinen, så var han en advokat.

- Det er ingenting galt med det, helt til du begynner å strutte rundt på en flylinje med pilotbriller og later som om du er en badass, sier Harbaugh.

Les også: Fascist-ekspert advarer om potensiell Trump-utfordrer

Piloten har lite til overs for måten DeSantis promoterer seg på i den nye videoen, som blant annet er lagt ut på Twitter av kona til DeSantis.

- Dette skuespillet med å fremstå som så tøff, er patetisk, spesielt fra en som Ron DeSantis. Denne kampanjeannonsen fra Ron DeSantis er bare enda et eksempel på en republikansk politiker som tilegner seg andres ære fordi han ikke har noen selv, sier Harbaugh.

Crist skal utfordre DeSantis

På tirsdag ble det klart at kongressmannen Charlie Crist vant Demokratenes primærvalg i Florida og skal utfordre sittende guvernør Ron DeSantis i høst.

Crist var den foretrukne kandidaten til maktapparatet i Demokratene og ble ansett som det tryggeste valget av partiledelsen. 66-åringen har tidligere vært guvernør i Florida, men da for Republikanerne. Han fremstiller seg nå som en moderat demokrat.

Les også: - Trump ønsker å høre disse «magiske ordene»

I primærvalget nedkjempet han Nikki Fried, som stilte som en mer progressiv kandidat og gjorde seg bemerket med liberale utspill om abort og LHBTQ-rettigheter.

Fried er i dag landbrukssjef i Florida og den eneste demokraten som er folkevalgt leder på delstatsnivå. Det forteller sitt om Republikanernes makt i delstaten.

Store deler av valgkampen handlet også om hvem som best kunne utfordre DeSantis, som vant med knapp margin for fire år siden. Siden er DeSantis blitt en av de ledende skikkelsene i Republikanerne.

Les også: Donald Trump-sjokk i oppsiktsvekkende ny måling