Gå til sidens hovedinnhold

Miniguide til Krabi

Området rundt Krabi er som skapt for drømmen om et tropisk pradis.

HTML EMBED

Hvor ligger Krabi

Provins og by sørvest i Thailand ved Andamanhavet, rett øst for Phuket.

Når drar man til Krabi

Det er varmt hele året og tørrest desember til mars, som er høysesong. Den tørre sesongen varer lenger jo lenger sør i landet du drar. Nedbøren kommer gjerne i korte, intense skurer, så selv i regntiden får du mange soltimer.

Hvorfor dra til Krabi

Krabi har sol, strand og snorkling. Spektakulær natur også innover i landet, med gode muligheter for blant annet klatring, padling i mangrovesumper, grotteutforskning og elefantridning.

Har du måpt lengtende over bilder av dramatiske kalksteinsøyer som stuper ned i havet og paradisiske strender med longtail-båter, er sjansen stor for at bildene er knipset nettopp i Krabi-provinsen. Området ble rammet hardt av tsunamien i 2004, men var imponerende raskt på beina igjen, og i dag blomstrer turismen som aldri før. I turiststeder, som for eksempel Ao Nang, Phi Phi-øyene og Ko Lanta, har du alt du trenger, inkludert lett tilgjengelige utflukter til mer usjenerte steder og store naturopplevelser i både skjærgården og innlands.

Grunnleggende om Krabi

Land Thailand
Innbyggere 420 000 (67 millioner i Thailand)
Tidssone GMT +7
Valuta 100 baht = 18 NOK
Nødnumre Politi 191, turistpoliti 1155, ambulanse 1554, medisinsk nødnummer 1669, brann 199, Krabi sykehus 075 611 212
Elektrisitet 220V, men du trenger adapter
Turistinformasjon www.krabi-tourism.com

Slik kommer du til Krabi

Thai Airways flyr direkte fra Gardermoen til Bangkok og videre til Krabi for ned mot 6500 kroner. Tar du én ekstra mellomlanding øker mulighetene betraktelig, og konkurransen er økende etter at også Qatar Airways i oktober begynte å fly fra Gardermoen.
Foretrekker du en pakkereise, har blant andre Ving, StarTour, Apollo og OrkidéEkspressen turer til Krabi.

Kom deg rundt i Krabi

Krabi by ligger 17 kilometer fra flyplassen, og er primært en gjennomfartsåre for turister, ikke noe blivende sted. Fra bussterminalen i Talaat Kao går det et godt nettverk av lokale busser, såkalte songthaews, til de ulike strendene og tursitstedene på fastlandet. Fra kaia Chao Fah går det ferger i ulike klasser til for eksempel Phi Phi-øyene og Ko Lanta. Utenom høysesongen er det mulig du må leie båt fra kaia Bor Muang i stedet.
Ved turiststrendene ligger longtail-båter og andre fartøy på rekke og rad, ivrige etter å frakte turister dit de vil. Kjøp mer omfattende utflukter fra byråene som ligger tett i turiststrøkene mellom barer, massasjesalonger og suvenirsjapper.
For kortere turer på land er det billig og enkelt å kapre en tuk-tuk (motorsykkeltaxi), men bli enige om pris før dere stiger på.

Før du drar til Krabi

Les «Private Dancer», Stephen Leather. En sterk thriller som skildrer den lugubre baksiden av turismen i Thailand gjennom øynene til en forelsket reisejournalist.
Se «The Beach», regi Danny Boyle. Det perfekte, men svikefulle strandparadiset Leonardo DiCaprio finner er filmet på øya Ko Phi Phi Leh.
Hør «Muay nee kah» av jenteduoen China Dolls. Frisk og leken teknopop på thai og mandarin.
Last ned app'en Learn Thai – Phrasebook for Travel in Thailand

Massasje i Krabi

Tradisjonell thaimassasje kan være brutalt, men er oftere behagelig og svært billig. Prøv gjerne ulike varianter etter behov. (Solbrent? Fyllesyk? Støl?) Er du engstelig for lugubre tilbud så velg et sted med behandling utendørs eller i fellesrom.

ABONNER PÅ REISER & FERIE digitalt eller på papir

Få med deg i Krabi

1. Railey Beach

Med sine kritthvite strender i ly av høye, dramatiske kalksteinsformasjoner, sine grotter og lagune, har Railey Beach litt sør for Ao Nang blitt en favoritt for mange som foretrekker en litt roligere ferie. Stedet nås kun med båt, noe som bidrar ekstra til attraksjonen. Klatrere liker å boltre seg her, mens andre kan nyte vannet, utsikten og utforske grottene, deriblant Phra Nang der fiskere har ofret utallige fallossymboler til sin gudinne.

2. Khao Phanom Bencha National Park

Frodig regnskog, høye topper og et rikt dyreliv med blant annet leoparder, aper, bjørn og tapirer lokker. Parken har ellers en rekke nydelige fossefall, deriblant Namtok Huai To bare 500 meter fra hovedinngangen. Få også med deg grotten Tham Khao Pheung. Det koster rundt 90 kroner å komme inn i den 50 kvadratkilometer store parken.
> www.krabi.info

3. Wat Tham Sua

Navnet på dette spesielle buddhisttempelkomplekset kan oversettes med Tigergrottetempelet, og du finner det kun tre kilometer fra Krabi by. Det er blant annet kjent for sin 1237-trinns trapp, der belønningen for folk med gode lunger og lårmuskler er en svimlende utsikt. 260 munker og nonner bor, ber og mediterer I tempelet, og turister bes kle seg anstendig og opptre respektfullt.

4. Lanta Animal Welfare

Dyreelskere kan hjelpe til én dag eller to på dette senteret for herreløse dyr på Ko Lanta og de som gjør det er over seg av begeistring. En enkel og hyggelig mulighet for deg som vil gjøre ferien litt mer meningsfull.
> www.lantaanimalwelfare.com

Spis godt i Krabi

Thailands kjøkken er ett av verdens aller mest smaksrike og du vil spise godt og rimelig, nesten uansett hvor du går. Maten kan være ekstremt sterk, men som regel dempes chilibruken for turister.
* Gatemat: Du spiser deg mett for en tier hos mobile restaurantvogner på gata, og kvaliteten står ofte ikke noe tilbake for restauranter i de mer rimelige segmentene. Ta en fruktshake, en tom kha gai eller en pannekake med banan på vei til stranda, så holder du koken ut over dagen. Velg steder som virker populære og der maten tilberedes foran deg.
* May & Mark: Fantastisk thaimat får du overalt, men her får du både dét og alt mulig annet. Innehaverne har samlet oppskrifter fra turister fra hele verden, og menyen blir stadig lengre. Tilbringer du litt tid i Krabi by, er dette stedet for et trivelig måltid.
Maharat Soi 2 Krabi
* Lag selv: Bruk en ettermiddag eller to på å lære noen grunnleggende prinsipper og retter, og spis maten du har laget etterpå. Tilbudene er mange. Vi anbefaler Smart Cook i Ao Nang, som er både hjemmekoselig og profesjonell.

Bo godt i Krabi

Billig:Thip Residence Boutique Hotel, hjemmekoselig og stille hotell i landsbyen Ao Nammao. Basseng, trådløst nett og alt du eller forventer av langt dyrere steder. Dobbeltrom fra 110 kr.

Middels:The Elements Krabi Resort, mye luksus for pengene på designhotellet ved Klong Muang Beach. Dobbeltrom fra 660 kr.

Luksus:Amari Vouge Krabi, overdådig femstjerners med flotte grøntarealer og privat strand ved Tub Kaek Beach. Dobbeltrom fra 1370 kr.

Husk vaksiner

Dengue-feberen er på fremmarsj og malaria forekommer i Thailand, så det kan være lurt å ta en tur til nærmeste vaksineklinikk, i alle fall om du skal litt ut i naturen.

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene