*Nettavisen* Nyheter.

Minimalt og sexy undertøy

Når 25 år gamle Maria ble litt for lei den tradisjonelle, romantiske undertøysmoten startet hun sitt eget merke. Se bilder og møt henne her.

15.08.06 08:23

(Side2:) En av de heteste undertøysprodusentene i Europa nå er ikke et stort multinasjonalt selskap med kjente modeller som viser fram undertøyet. Det er et lite sveitsisk selskap som heter aSS (A Swiss String). Selskapet drives av en ung kvinne sammen med sin ektemann, og det hele startet på grunn av irritasjon over tradisjonell undertøysmote.

Side2 har snakket med gründeren av selskapet.

Ultrasmå stringtruser
Den 25 år gamle Maria Wagner fra Sveits var lei av å ikke finne undertøyet hun ønsket i butikkene. Siden hun tidligere hadde sydd klær både til seg selv og venner begynte hun med å sy sitt eget undertøy:

- Det var sommeren 2002 jeg startet hele, uten at jeg tenkte på at det skulle bli noe seriøst. Det var egentlig kun for meg selv.

Måtte være mindre
Marias problem var at hun ønsket undertøy som var mindre enn det hun fant i butikkene:

- Jeg ville ha noen ultrasmå stringtruser, og det var helt umulig å finne i butikkene. De eneste jeg fant var utrolig vonde å bruke. Sannsynligvis var de designet av menn¿

Vennene ville også ha
Etter hvert fikk vennene til Maria lyst på de samme trusene og når deres venner igjen begynte å bli interessert ble det en business:

- Jeg fant ut at det kunne være kult å lage en webshop av det hele til slutt.

- Jeg hadde egentlig bare en type stringruse, men med mange valg når det gjaldt farge og stoff. Senere har jeg laget mange andre typer.

I dag kan du velge mellom mellom nærmere 42 stofftyper fra en av hennes mest solgte modeller. Flere av disse kan kombineres, slik at man kan oppnå en relativt unik vare.

Urbant og hardt
Undertøyet til Maria lages ikke i en fabrikk i Asia, men sys for hånd av Maria selv

- De som kjøper undertøy av meg skal ha mange valg når det gjelder stoff og farge. Derfor syr jeg ingenting på forhånd. Når noen bestiller noe så produserer jeg det.

Designet bak undertøyet mener Maria er en reaksjon på det hun mener er for romantisk og kjedelig:

- Jeg har aldri likt det typisk romantiske og sensuelle undertøyet, slik de fleste undertøysselskapene lager. aSS er mer urbant og hardt.

Sammen med ektemannen

Det er ikke et stort selskap som står bak aSS (navnet står for a Swiss String), den eneste andre i selskapet er hennes mann, Pascal:

- Han gjør markedsføringen og har designet nettsiden. I tillegg har han ofte gode ideer når det gjelder nye design på undertøyet.

- Vi gjør alt selv, men syingen gjør jeg alene. Han er ikke spesielt flink til det.

Inspirasjon over alt
En av tidenes fremste malere, Picasso, uttalte en gang at det ikke fantes større inspirasjon enn det å være levende. Maria er enig i den uttalelsen når vi spør henne hvor hun får ideene fra

- Inspirasjonen er kvinnekropper og ideene kommer midt på natten, mens jeg bader eller når jeg syr. Egentlig hvor som helst.

Det å eksperimentere med forskjellige design er det Maria mener at gjør butikken interessant:

- Jeg leker meg hele tiden med forskjellige tøytyper, design for å kombinere det minimale med det estetiske og komfortable, sier hun.

Får mange mail
Det er mange henvendelser som kommer til Maria på e-post og hun mener det er en av grunnene til at hun synes det er morsomt å drive sin egen nettbutikk:

- Det er klart det er inspirerende å motta mange tilbakemeldinger fra kunder og folk som besøker nettsiden. Kombinert med det faktum at jeg synes dette er inspirerende å kreere noe for kvinnekroppen så er dette en veldig gøy jobb.

Skal være godt å bruke
Det viktigste med undertøyet hun lager mener Maria er det faktum at det skal være godt å bruke:

- Jeg lager aldri noe jeg ikke kunne tenke meg å bruke selv. Selv sier jeg ofte at jeg er en undertøysskredder som lager undertøy som er godt å bruke, men samtidig er minimalt.

Suksess
Butikken har vært en stor suksess og har blitt omtalt i flere europeiske motemagasiner.

Suksessen har også ført til at man har produsert både lightere, t-skjorter og håndklær for de som vil vise at man støtter butikken - uten å dra stringtrusen for langt opp.

Sosialt bevisst
Marias butikk garanterer også at man ikke bruker stoffer, farger eller annet som er testet på dyr - og er godkjent av den sveitsiske delen av PETA og en av de større europeiske vegetarorganisasjonene.

Mannlig kopi
Butikken har blitt såpass populær i Sveits at en mannlig konkurrent har dukket opp, men Maria vil ikke si noe om dette også er drevet fra hun og hennes ektemann. Likevel finner man en link til nettsiden Deep Gear/minimal for men på hennes side.

Ikke det dyreste undertøyet
Ønsker du å kjøpe fra kolleksjonen til Maria må du regne med å betale mellom 60 og 100 euro for både truse og BH. Leveringstiden kan variere, men Maria mener hun sender de fleste ordrene svært fort.

Du kan besøke nettsiden ved å klikke på lenken under:

a.S.S. (Side2 er ikke ansvarlig for innholdet på eksterne nettsider)

Les også:

Jentemoten gutter hater
Det må en kvinne til for å gjøre de gigantiske motetabbene vi har samlet her.

Guttemoten jenter hater
Nei, nei gutt - dette må ta slutt. Her er tabbene du ikke vil gjøre.

Silvstedts undertøy for alle
Mitt undertøy er for alle, sier Victoria Silvstedt om sin første kolleksjon. Den skal selges gjennom et av Sveriges største varehus

Slik pusser du opp gutten
At gutter slurver mer med utseendet enn kvinner er ingen hemmelighet. Her er triksene for oppussingen.

Har du et tips om noen unge kvinner som driver nettbutikk i Norge? Send oss tips på side2@nettavisen.no

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: a.s.s.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.