Minister: - USA-tørke den verste på 25 år

Washington (NTB-Reuters-AFP): Tørken som har rammet store deler av USA er den verste på 25 år, sier landets jordbruksminister Tom Vilsack. Han spår sterk økning i prisene på korn.

Vilsack ba onsdag om at Kongressen må samarbeide nært med president Barack Obama om en økning i støtten til kornbøndene. Bøndene vil trolig få sine avlinger drastisk redusert, som følge av sterk varme og mangel på regn.

Men jordbruksministeren avviste krav om at regjeringen må gå til miljøverndirektoratet EPA og be om at oljeraffinerier slipper å blande etanol i bensinen. Mange bønder som driver med storfe, mener at etanol som utvinnes fra korn driver kornprisene til kunstig høyt nivå.

USA er verdens største produsent av korn og soyabønder. Folk i jordbruksnæringen sier at tørken kan tvinge bønder til å høste inn kornet tidligere enn vanlig og selge halmen billig til bruk som dyrefôr.

Til sammen 1.297 regioner i 29 av USAs delstater er nå erklært som katastrofeområder som følge av tørken. Siden begynnelsen av juni har gjennomsnittstemperaturen mange steder i USA ligget på over 38 varmegrader. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.