RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Minister på nåde

Sist oppdatert:
Flertallet på Stortinget har ikke tillit til forsvarsminister Kristin Krohn Devold, men de har ikke mot til å ta konsekvensen av det.

Norge trenger en forsvarsminister med autoritet. Istedet har vi fått en skamslått og vingeklippet statsråd som nå ikke lenger tiltros å selge et rekkehus på Elverum. Heldigvis er det bare en uke igjen av Stortinget.

I dag ble kronen satt på verket: Fra nå skal ethvert salg av Forsvarets eiendommer til private (det selges rundt 400 i året) opp i statsråd. Forsvarsministeren har altså mindre råderett enn en normal bedriftsleder.

At ingen ser ut til å ta inn over seg at vi dermed har en forsvarsminister uten autoritet, er betenkelig. Det er altså greit at hun sender norske soldater til Afghanistan, men ikke greit om departementet hennes selger unna noen tomter.

Devold har krevd for mye.

Nå skal det tilføyes at Kristin Krohn Devold ikke har gjort noen strålende jobb. Hun har gang på gang demonstrert elendig økonomisk styring, og dråpen som fikk begeret til å renne over var at man ikke oppdaget fjorårets milliardoverskridelse før i år.

Mot en slik bakgrunn blir det famøse «salget» av Lista Flystasjon (man ga det bort med en medgift på 11 millioner kroner) nærmest en bagatell.

Stortingsflertallet har ingen tiltro til ministeren og har påført henne skrape etter skrape, men så lenge man ikke manner seg opp til å reise mistillit, sitter Kristin Krohn Devold trygt.

Statsminister Kjell Bondevik sa det enkelt og greit i dag: Man kan ikke ha halv tillit. Enten har man tillit eller så har man det ikke.

Men noen tillitserklæring var knapt dagens vingeklipping.

Mener du Stortinget burde reist mistillit til Kristin Krohn Devold, eller har hun fått urimelig mye kritikk? Diskuter saken på TV 2 Veggavisen (trykk her ).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere