Ministre: Russland og NATO trenger felles regler

Russland og NATO må bli enige om felles regler for å redusere risikoen for en utilsiktet krig mellom Moskva og Vesten, mener en gruppe tidligere utenriks- og forsvarsministre.

Gruppen, som består av 14 tidligere ministre, ber om nå et toppmøte mellom NATO og Russland. De sier regler for kommunikasjon på sjøen og i luften er det viktigste å bli enige om.

I gruppen er blant andre den tidligere russiske utenriksministeren Igor Ivanov, tidligere forsvarsminister i Tyskland Volker Rühe og deres kolleger fra Storbritannia, Frankrike, Spania og Tyrkia.

De tidligere ministrene frykter «enten farlige feilberegninger eller en ulykke som kan utløse en forverring av krisen eller til og med en direkte militær konfrontasjon», sier de i en rapport som er utgitt av European Leadership Network.

Den London-baserte tenketanken, som denne måneden meldte at begge parter trener på muligheten for krig, sier at den har registrert 66 «nære militære møter» mellom russiske styrker og NATO-styrker, samt mellom Russland og Sverige og Finland, som NATO anser som partnere.

Tenketanken begynte registreringen i mars i fjor da Russland annekterte Krim-halvøya fra Ukraina.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.