RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

MinMet i allianse med gullgigant

Sist oppdatert:
Det britiske gullselskapet MinMet, hvor IGE er største aksjonær, har nå fått på plass en avtale med gullgiganten PlacerDome på Den dominikanske republikk
International Gold Exploration eier drøye 16 prosent av aksjene i MinMet etter salget av Bjørkdalsgruven. MinMet har i en periode jobbet med å spinne av flere av sine gullprosjekter, blant annet på Den dominikanske republikk. Dette arbeid har nå tatt et nytt steg videre med en avtale med et av verdens ledende mineralselskaper, PlacerDome.

MinMet og PlacerDome har nå inngått en avtale som gir sistnevnte rett til å evaluere visse av MinMets datterselskap Exploration & Discovery Latin America (Panama) Inc. ('E&D') lisenser på den Dominikanske Republikk. Konsesjonene ligger rundt PlacerDomes gull- og sølvprosjekt Pueblo Viejo.

Avtalen omfatter også en rettet emisjon på en halv million dollar mot Placer Dome. Emisjonen og avtalen vil bli knyttet opp mot fusjonen mellom E&D fusjon med canadiske Wellington Cove Explorations Ltd.

Wellington vil etter fusjonen skifte navn til GoldQuest Mining og skal noteres på Torontos Venturebørs. Det er allerede plassert en emisjon for det nye selskapet på 500.000 canadiske dollar, og MinMet opplyser at ytterligere plasseringer på 1 million canadiske dollar er ventet sluttført om kort tid.

PlacerDomes Pueblo Viejo er karakterisert som en prosjekt i verdensklasse. Gruven produserte 5,4 millioner unser gull og 24,6 millioner unser sølv i perioden 1972-1999 og

PlacerDome vil ha 90 dager til å evaluere konsesjonene på, og deretter en periode på 45 dager til å inngå separate leteavtaler en eller alle konsesjonene. Konsesjonen er Cerro Piedra, Loma del Diablo, Loma Resbalosa,Piedra Iman 1, Punta Larga og Tierra Mala og 51 prosent eide Bacco y Ofir og Josefina-konsesjonene.

MinMet opplyser at fusjonsavtalen er avhengig at en rekke forbehold, blant annet godkjennelse fra aksjonærene i fusjonspartner Wellington.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere