RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

MinMet jobber med salg av svenske konsesjoner

Sist oppdatert:
Det britiske gullgruveselskapet MinMet jobber nå med å selge deler av sin konsesjonsportefølje i Sverige til irske Ovoca Resources med oppgjør i aksjer
Det er blant annet prospektene Klippen, Krokliden og Umgransele, samt fire andre konsesjoner som skal overleveres dersom salget sluttføres.

Ifølge MinMet er forhandlingene med Ovoca Resources langt fremskredene. Det er forløpig avtalt et oppgjør bestående av 11 millioner nye aksjer i Ovoca, som vil gi MinMet en eierandel på 22,5 prosent.

Ovoca-aksjen er sist omsatt på London-børsen på kurs 0,0825 pund, som priser salget til 10 millioner pund, eller omkring 117 millioner kroner.

Det vil foreligge restriksjoner på MinMets rettigheter til å selge Ovoca-aksjene i en tidsperiode. MinMet vil bli representert i Ovocas styre, og skal også gi operasjonelle og geologisk administrasjonsstøtte.

International Gold Exploration eier 21,4 prosent av aksjene i MinMet etter salget av Bjørkdalsgruven tidligere i år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere