RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Minmet-melding kjører IGE-kursen

Sist oppdatert:
Bytte av eierandelen i den svenske gullgruven Björkdalen i aksjer i det britiske gullselskapet Minmet ser ut til å ha vært gyllent for IGE. Når går kursen på en positiv Minmet-melding
International Gold Exploration ble 18. august i år eier av 21,5 prosent av aksjene i det britiske gruveselskapet Minmet, etter at sistnevnte erklærte en opsjon på å overta IGEs 50 prosent i Björkdalsgruvan med oppgjør i aksjer.

Det ser ut til å ha vært et godt trekk for aksjonærene i IGE, som nå nyter godt av positive meldinger fra Minmet. Så langt i dag er IGE opp 8,5 prosent som følge av rally i Minmet-aksjen på London-børsen.

Bakgrunnen er en melding fra Minmet hvor de utvider området med kjente gullholdige sulfatmineraliseringer i Barsele-prosjektet i Sverige. Meldingen har sendt Minmet-kursen opp 10,7 prosent i London til 648 pence.

Barsele-prospektet ligger Västerbotten-fylke i Nord-Sverige og er et av flere gullprosjekter Minmet etter hvert har skaffet seg i Nord-Sverige.

Utvidelsen av de gullholdige områdene er basert på boringer langs en 250 meter lang sprekk i den delen av Barsele prosjektet som går under navnet Norra-sonen. Testene viser et gjennomsnittlig gullinnhold på 7,5 gram pr. tonn, og 31,1 gram i de beste funnene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere