RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

MinMet oppgraderer etter utviklingsboring

Sist oppdatert:
MinMet har nå gjennomført to deler av sin utviklingsboring på Bjørkdalsgruven, og funnene viser målte og indikerte ressurser på 130.000 unser i den sydøstlige forlengelsen av gruven
International Gold Exploration er største aksjonær i MinMet etter å ha solgt Bjørkdalsgruven til det britiske selskapet.

Den første delen av programmet er et diamantboreprogram på 13 hull i den sydøstlige forlengelsen av gruven. Resultatet er målte og indikerte ressurser på 110.000 unser fordelt i malm med en gradering på 2,11 gram pr. tonn.

Denne forlengelsen har hittil ikke vært inkludert i driftsplanene for gruven, men som følge av funnene, vil MinMet nå fortsette med ytterligere leteaktiviteter knyttet til forlengelsen. Selskapet håper dette vil lede til konvertering av ressursene til reserver som kan betydelig forbedre økonomien i utviklingsplanen.

Det er også gjennomført utviklingsboring i den sørøstlige delen av selve bruddet, og dette har gitt reserver på 21.500 unser for delt i malm med et snittinnhold på 2,65 gram pr. tonn.

MinMet fortsetter nå utviklingsboring i fase 2 av planen, som man håper skal lede til uttak av 122.000 unser i den sentral delen av gruven.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere