RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

MinMet spinner av en til

Sist oppdatert:
Det britiske gruveselskapet MinMet vil børsnotere ytterligere en del av porteføljen som eget selskapet. Denne gangen er det interessene i Brasil og Peru som skal på børs
Gruveselskapet MinMet hvor International Gold Exploration er hovedaksjonærer, fortsetter å børsnotere sin prosjektporteføljer. Etter å ha lagt planer for børsnoteringen av interessene pi den Dominikanske Republikk og de nordsvenske lisensen i egne selskaper, er det Brasil som står for tur.

MinMet har ifølge en pressemelding inngått en avtale med det private brasilianske gruveselskapet Mineracao Vale dos Reis Limitada (MVR) om å fusjonere deres lisenser og konsesjoner i Brasil og Peru i et nytt selskap. Det nye selskapet skal etter planen børsnoteres og oppkapitalsieres enten i London eller Toronto.

MinMet vil ha en eierandel på 70 prosent i det nye selskapet før en børsnotering og emisjon.

MinMet vil stille til rådighet brofinansiering slik at leteprogrammet kan starte umiddelbart.

MVR vil legge inn en portefølje av letelisenser i den brasilianske mineralprovinsen Carajas, og porteføljen omfatter prosjektene Tangara, Lobo og Falcao. Minmet legger på sin side inn gullprosjektet Goias Velho gold project, sinkprosjektet Sungem , diamantprosjektet Coromandel og sølv, bly og sink-prosjektet El Aguila i Peru

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere