Gå til sidens hovedinnhold

Minnestund på Sarabråten i Østmarka

I kveld, mandag 7. juni, er den tradisjonelle minnestunden over falne Milorg-jegere, på Sarabråten i Østmarka.

ØSTMARKA: Leder i Østmarkas Venner, Steinar Saghaug, betegner samlingen som en frilufts- og minnestund, og det er den virkelig. For på denne tiden av året får vi oppleve Østmarka på sitt flotteste, og samtidig holdes tak i det som arrangementet egentlig er - nemlig en minnestund over falne i nettopp Østmarka.

Ni unge Milorg-jegere mistet livet sitt her under krigen, og for 64. gang skal det mandag markeres og minnes.

– To av Milorg-folkene ble skutt i kamp, sju ble arrestert, sterkt mishandlet og deretter skutt. De sju ble senket i Bunnefjorden i nærheten av Nesodden, sier Saghaug – Etter krigen ble det reist en bauta på Sarabråten til minne om de ni Milorg-jegerne fra gruppe 13132, og her samles vi.

Markeringen er i kveld, mandag 7. juni klokken 19.00, og årets taler er forsvarsminister Grete Faremo. I fjor var det statsministeren som var her.

– Østmarkas Venner ønsker som arrangør av denne markeringen å hedre og holde minnet levende om de ni frihetskjemperne som til det siste brukte Østmarka i sin kamp for Norges frihet, sier Saghaug.

Veien inn til Sarabråten går i flott Østmarka-terreng fra Østmarksetra, Rustadsaga eller nordfra fra Ellingsrud via Mariholtet. Alle tre rutene går på fine skogsbilveier, og det kan godt brukes sykkel om man ikke ønsker å ta beina fatt.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem