Gå til sidens hovedinnhold

Minnet studiekamerat med blomster og lys

- Det er helt uvirkelig at noe slik kan skje, sier en av de norske studentene i Budapest etter drapet på Pernille Marie Thronsen.

Budapest (NTB-Peter Tálos): Med lys og roser ble minnet om den drepte Pernille Marie Thronsen (21) hedret utenfor ungdomsherberget i Budapest tirsdag.

Mens politiet etterforsker drapet og har sier de vil komme i kontakt med den norske 21-åringens kinesiske ekskjæreste, har det norske miljøet i byen tatt sorgen inn over seg.

Tirsdag oppsøkte mange den tilbaketrukne gata i sentrum av den ungarske hovedstaden hvor ungdomsherberget City Hostel Flora holder til. Roser og lys talte sitt tydelige språk og fra bygningen vaiet et stort svart flagg for å fortelle forbipasserende om dødsfallet

- Det er helt uvirkelig at noe slikt kan skje. Hun var veldig flink, mye flinkere enn meg, og var veldig sikker og målbevisst på at det var veterinær hun skulle bli, forteller Heidi Braathen Søland.

Av de totalt 400 utenlandske studentene som gjennomfører forkurs i biologi, matematikk, fysikk og kjemi for å gå videre til studier innen medisin, tannlege eller veterinær er det omtrent 50 nordmenn. Av dem igjen skulle bare 5-6 gå videre til veterinærstudiet. (©NTB)

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 70,55 øre - fastpris 24,90 øre