RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Minoriteter i flertall ved 54 Oslo-skoler

Foto: Åserud, Lise (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Alle skolene ligger på østkanten av byen.

Elever med norsk som morsmål er i mindretall ved 54 av 125 grunnskoler i Oslo, viser tall fra Oslo kommune. Oslo-skolen har i dag en andel minoritetsspråklige elever på 40,7 prosent.

Alle skolene der elever med norsk som morsmål er i mindretall, ligger på østkanten av Oslo.

Oslo har om lag 56.500 elever i grunnskolen. 23.000 barn tilhører språklige minoriteter og 62 prosent av disse elevene får særskilt norskopplæring, viser oversikten fra Utdanningsetaten i Oslo kommune

For fire år siden var andelen elever med et annet morsmål enn norsk 39,6 prosent.

16 av grunnskolene i Oslo er nesten rene minoritetsskoler med over 80 prosent minoritetsspråklige elever. Tallene fra kommunen viser ellers at det er en tendens til at andelen minoriteter faller på vestkantskolene, mens den øker på østkantskolene. Ni skoler har mer enn 90 prosent elever med norsk som morsmål, alle disse ligger på vestkanten eller Nordstrand.

Utdanningsetaten definerer en minoritetsspråklig elev som en elev med et annet morsmål enn norsk og samisk. Kilden for Oslo-skolens opplysninger om elevenes morsmål er foreldrenes egne opplysninger på skolenes innskrivingsskjema.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere