Gå til sidens hovedinnhold

Minoriteter i flertall ved 56 Oslo-skoler

Elever med norsk som morsmål er i mindretall ved 56 av 126 barne- og ungdomsskoler i Oslo.

OSLO: Det er to flere skoler enn i 2012/2013, da elever med norsk som morsmål var i mindretall på 54 av 125 skoler i hovedstaden, viser tall fra Oslo kommune.

Andelen minoritetsspråklige i den offentlige grunnskolen er 40,4 prosent, noe som er marginalt lavere enn i fjor, da andelen var 40,6 prosent. Alle skolene der elever med norsk som morsmål er i mindretall, ligger på østkanten av Oslo.

Oslo har i inneværende skoleår 57.800 elever i grunnskolen. 23.300 barn tilhører språklige minoriteter, viser statistikken. Litt under 61 prosent av disse elevene får særskilt norskopplæring, viser oversikten fra Utdanningsetaten i Oslo kommune. I fjor lå andelen på 62 prosent.

Se oversikten for skoleåret 2013-2014

13 av grunnskolene i Oslo er nesten rene minoritetsskoler med over 80 prosent minoritetsspråklige elever. Det er tre færre skoler enn i forrige skoleår.

Elleve skoler har mer enn 90 prosent elever med norsk som morsmål, alle disse ligger på Oslo vest eller Nordstrand.

Utdanningsetaten definerer en minoritetsspråklig elev som en elev med et annet morsmål enn norsk og samisk. Kilden for Oslo-skolens opplysninger om elevenes morsmål er foreldrenes egne opplysninger på skolenes innskrivingsskjema. (©NTB)

Les også: Vil slå sammen Mortensrud og Stenbråten skole