RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Minoritetsungdom stoler ikke på politiet

Oslo (NTB): Hver tredje ungdom med minoritetsbakgrunn har liten tillit til politiet viser en ny rapport.

I undersøkelsen som ble lagt fram av Politidirektoratet mandag, er det for første gang undersøkt hvilket forhold personer med ikke-vestlig innvandrerbakgrunn har til politiet.

33 prosent av de ikke-vestlige ungdommene har liten eller ingen tillit til politiet. For resten av befolkningen er tallet 20 prosent, skriver Klassekampen.

Politidirektør Ingelin Killengreen sier politiet har en stor jobb å gjøre for å bygge opp tilliten, særlig i lys av demonstrasjonene den siste tiden.

- Nå har vi fått en veldig konkret dokumentasjon. De siste par ukene har vært dramatiske med hensyn til forholdet mellom politi og innvandrerungdom, sier hun.

I undersøkelsen kommer det også fram at unge ikke-vestlige innvandrere er vesentlig mer utsatt for kriminalitet enn andre grupper. 12 prosent av ungdom med ikke-vestlig bakgrunn har opplevd kriminalitet det siste året, mens andelen ligger på 4 prosent for resten av befolkningen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere